С канела срещу кръвно и холестерол

Помага и за регулиране на кръвната захар
12 ное 2016 22:51,
0
С канела срещу кръвно и холестерол
Източник: Reuters
Цейлонската канела е лековита подправка, която се добива от вечнозелено дърво в Шри Ланка. Районът е познат като Цейлон, откъдето идва и ботаническото ѝ наименование. Тази канела се характеризира с по-сладък и по-деликатен аромат от класическата канела. 
 
Цейлонската канела отдавна се използва като средство за подпомагане на здравето и има корени чак до древен Египет. Употребата на подправки може да бъде ефективна в борбата с различни здравословни нарушения, като е препоръчително винаги да се консултираме с лекар, преди да започнем да я прилагаме с лечебни цели. 
 
Консумацията на цейлонската канела може да намали нивата на кръвната захар, холестерола и триглицеридите. Механизмът на действие, който стои зад тези благоприятни последици, не е напълно ясен. Смята се, че съединения в канелата могат да повишат чувствителността на инсулиновите рецептори, което да помогне на организма в отстраняване на глюкозата от кръвообращението и съхраняването ѝ в тъканите на организма.
 
Канелата се използва широко и за облекчаване на стомашно-чревни нарушения, включително гадене, метеоризъм, диария, загуба  на апетит и нарушено храносмилане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари