Кога да ядем полезните храни

Ключът се крие в правилното хранене
13 ное 2016 09:22, Екип на Tialoto.bg
1
Кога да ядем полезните храни
Снимка: архив, Reuters

Чували сте и сте чели, че много храни са полезни в процеса на отслабване, защото съдържат куп необходими витамини и минерали, дават енергия, особено на спортуващите хора и т. н. Това е така, но тези храни могат да бъдат и враг на вашето тегло без да го осъзнавате.

Причината е, че ги консумирате в неподходящо време и тогава положителните им качества са избутани на заден план от негативните. Вижте кога какво трябва да хапвате, за да сте във форма и здрави:

Банан

Бананите са почти изцяло въглехидрати, затова е хубаво да бъдат приемани до обяд. Те дават много енергия на тялото, подсилват имунната система, подобряват кожата. Тъй като се смилат по-дълго време и са калорични, не е желателно да се ядат вечер, защото затрудняват храносмилателната система.

Ябълка

Ябълките съдържат пектин, който понижава кръвната захар и лошия холестерол, затова е препоръчително също да ги консумирате до обяд. Пектинът увеличава киселините в организма, затова избягвайте плода вечер. Освен това той също е по-труден за смилане.

Кисело мляко

В никакъв случай не го приемайте на празен стомах, тъй като увеличава киселините в тялото. За десерт обаче е доста подходящо и дори подпомага храносмилането.

Вижте останалите полезни храни в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 7 години
Я ми кажете в кой магазин има полезни ябълки и кисело мляко.Веднага ще си купя.