Застудява, а как да се грижим за кожата

Съвети за правилно третиране
13 ное 2016 17:14, Криси Табачка
0
Застудява, а как да се грижим за кожата
Снимка: архив, Reuters

Промяната на атмосферните условия далеч не се отразява само на начина, по който се обличаме.
Така, както заменяме леките и ефирни дрехи от лятото с топли и значително по-дебели такива за зимата, трябва да нанесем промени и в козметичния си режим.

Силното слънце е заменено от ниски температури и вятър, които променят нуждите на кожата. Представяме ви най-добрите начини, с които да се погрижите за кожата през зимата и да се радвате на перфектен външен вид независимо от атмосферните промени и условия.

1. Двойна хидратация

Студеният вятър може да нанесе неприятни последици върху кожата. Това изисква много дълбоко хидратиране, за да поддържате мекотата и свежестта. Нанесете подходящ крем, изчакайте да попие добре и след това нанесете втори слой. Важно е да не избирате твърде тежък крем и задължително да го съобразите с индивидуалните характеристики на вашата кожа.

2. Естествени масла

Натуралните масла не само помагат в борбата с бръчките и следите на времето върху лицето, но и осигуряват дълбоко хидратиране на кожата. Дори и еднократното нанасяне създава тънък слой, който предпазва кожата през целия ден и създава блясък на лицето.

3. Хладка вода

Горещата вода, с която ни се иска да се мием постоянно през студените дни, всъщност изобщо не е добър избор. Високата температура на водата отмива естественото омазняване на кожата и създава всички предпоставки за сухота. Мийте лицето си само с хладка вода или темепратура, близка до телесната такава.

Вижте останалите съвети в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари