Повишена сънливост при тийнейджъра - защо?

Придружава се от агресивно поведение
20 ное 2016 21:24, Eкип на Puls.bg
7
Повишена сънливост при тийнейджъра - защо?
Източник: Reuters
Синдромът на Клайне-Левин е сравнително рядко срещано заболяване, засягащо приблизително 1-5 души на един милион население. Най-често заболяването се среща в тийнейджърска възраст, с доминантно засягане на мъжкия пол.
 
Въпреки че са описани случаи с по-късна проява на заболяването, статистическо проучване показва, че средната възраст на изява на симптомите е 15-годишна възраст.
 
Отличителна черта на заболяването са внезапно възникващите епизоди на повишена сънливост и промени в поведението, настроението, паметта и когнитивните функции, съчетани или не с хиперсексуалност и хиперфагия.
 
Продължителността на всеки епизод е средно от 1 до 3 седмици, като подобни такива епизоди могат да се наблюдават през 2 до 3 месеца в годината. Характерно за заболяването е, че между тези епизоди пациентът демонстрира нормално поведение, в повечето случаи с амнезия за случилото се по време на епизода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Ами защото просто живота е такъв. В една определена възраст хората просто са такива. Това не е болест, ами естествено състояние.
3
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Преди 20-тина години един съученик сподели тезата си ,за това как човек да вкара в пътя малкия си брат/сестра (всеки който има ,знае що за досада са понякога) : а именно - два часа бой на ден , ей тъй за профилактика. Всеки път като се сетя ми става смешно
2
0
 
0
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 7 години
Ех...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой няма боййй