Проблемите при недоносените ще дискутират експерти в столицата

Провежда се III Глобален форум за подобряване на грижата за преждевременно родените деца
29 ное 2016 10:55, Румяна Тасева
0
Проблемите при недоносените ще дискутират експерти в столицата
Източник: Reuters
На 2 декември 2016 г. София ще бъде домакин на Третия глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца. След Колумбия и Полша, България е третата страна, в която се събират известни специалисти, лекари, представители на пациентски организации, институции и медии, за да обсъдят най-наболелите проблеми и основните предизвикателства, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните родители. 
 
В събитието ще вземат участие здравни експерти, неонатолози, пациентски неправителствени организации от десетки държави в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка.
 
В рамките на форума ще бъдат проведени 7 презентационни панела, като всеки от тях ще има своя тема. Общо 19 презентатори от България, Холандия, Швеция, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Ливан, балтийските държави, Сърбия, Колумбия и Бразилия ще споделят опит и ще представят добри практики в проследяващите програми за развитие на недоносените деца. Фокусът на събитието е поставен върху необходимите грижи след напускане на неонатологичното отделение, а акценти в програмата са и офталмологичните, респираторните и неврологичните усложнения при преждевременно родените бебета, както и т. нар. кенгуру майчина грижа. 
  
В него ще вземат участие представители на национални и международни организации, работещи в областта на проблемите и грижите за недоносените деца: Силке Мадер, председател на Европейската фондация за грижа за новородените, проф. Мария Катаржина Боржевска-Корначка, президент на Полската асоциация на неонатолозите, д-р Хосе Мария Солано, президент на Колумбийската асоциация по неонатология, проф. Тибор Ертл, председател на Консултативния комитет по неонатология към унгарския секретар по здравеопазването, проф. Мая Кръстева, председател на Българската асоциация по неонатология, проф. Боряна Слънчева, национален консултант по неонатология, доц. Ралица Георгиева, началник на Клиника по неонатология в СБАЛ по детски болести и много други специалисти.
 
За участие са поканени и представители на Офиса на Световната здравна организация в България, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Български лекарски съюз.
 
Третия глобален форум за подобряване на стандартите  за грижа за недоносените деца е организиран от фондация „Нашите недоносени деца” в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите и с подкрепата на АбВи България.
 
Dnes.bg и Puls.bg са медийни партньори на събитието

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари