Черният пипер в помощ при депресията

Облекчава също кашлица и запушен нос
19 дек 2016 08:14,
2
Черният пипер в помощ при депресията
Източник: Reuters, архив

Черният пипер е сред подправките, които най-често се използват в кухнята, но тя се свързва не просто с характерния вкус, който придава на ястието. Черният пипер може да бъде от полза за редица аспекти по отношение на здравето. Предлагаме някои от ползите, които носи на организма... 

Облекчава запушения нос и кашлицата
 
Благодарение на антибактелните си свойства, черният пипер е ефективно натурално средство при кашлица и простуда. В допълнение, топлият му и пикантен вкус помага за отхрачването и облекчава запушения нос. 
 
Помага на организма за по-ефективното усвояване на хранителните вещества 
 
Известно е, че черният пипер има свойства, които подпомагат повишаване на бионаличността. Това означава, че е от полза за правилното транспортиране и усвояване на хранителните вещества от консумираната храна. Това му качество помага и на работата на медикаментите. 
 
Черният пипер е естествен антидепресант
 
Подправката не само добавя специфичен вкус на храната, но също така има и потенциала да повиши чувството на щастие. Според данни на Journal of Food and Chemical Toxicology съставката пиперин в черния пипер повишава когнитивната функция на мозъка и помага да се преборим с депресията.
 
Установява се още, че редовната консумация на черен пипер помага на мозъка да функционира правилно. 
 
Освобождава излишните газове
 
Известен със своите газогонни свойства, черният пипер е чудесно средство за облекчаване на дискомфорта, свързан със стомашните болки и формирането на газове в червата. Подправката потиска рецепторите на серотонина и има свойството да „разбива“ и освобождава газовете в червата. 
 
За да облекчим метеоризма, е препоръчително редовно да добавяме черен пипер в храната, вместо други подправки като чили на прах.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Против депресия Рецептата е кафяна лъжичка на литър греяно домашно вино , да се пие с подходящо мезе и на топло край печката .
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази снимка сигурно е от някоя здравна служба