Хапвайте водорасли за здрави кости и добро настроение

Водораслите регулират функцията на щитовидната жлеза
29 дек 2016 14:07, Михаела Лазарова
4
Хапвайте водорасли за здрави кости и добро настроение
Снимка: Reuters

Водораслите са суперхрана. Наричат ги така заради многобройните ползи за здравето и организма, които носят. Следващият път, когато се намръщите при вида на суши помислете отново – водораслите в него заслужават вашето внимание.

Те могат да се консумират още в супи, салати, печени и варени ястия. Вижте за какво помагат водораслите и защо трябва да ги консумирате по-често.

Ускоряват изгарянето на мазнини

Водораслите неслучайно се препоръчват в редица хранителни режими за отслабване. Те имат свойството да ускоряват процеса на топене на излишната мазнина в тялото. Проучване от 2010 година показва, че редовната консумация на водорасли ускорява изгарянето на мазнини с до 75%, потискайки действието на ензима липаза.

Премахват подуването

Водораслите облекчават усещането за подпухналост и подуване, тъй като допринасят за подобряване на диурезата и извеждат излишната вода от организма. Те регулират още перисталтиката на червата като освобождават коремната кухина от задържаните газове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАШИСТНапразно се опасявате.Емоционалното ниво на зелените еуглени е отдалечено на милиарди години от това, на хипопотамите.Непостижимо!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма дя е далеч времето когато освен водорасли друго няма да има. Затова бъдещите поколения да свикват с тревата и да стават тревопасни. Рекламират не че са полезни а ви подготвят за това че ще станете тревопасни след 40 години.