Важни витамини и минерали при настинки и грип

Желязо и магнезий са едни от тях
3
Важни витамини и минерали при настинки и грип
Снимка: freeimages

С настъпването на есенно-зимния период, ставаме по-уязвими към вирусните инфекции. Настинките и грипът често нарушават нашата добра форма. В действителност, инфекциозните агенти действат през цялата година, но есен и зима боледуваме по-често, защото тогава имунната ни защита е отслабена.

Как можем да се противопоставим на инфекциите? Много е важно как се храним, дали спортуваме, дали имаме добра лична хигиена и разбира се дали приемаме витамини и минерали. Ето няколко от най-добрите, които ще ви помогнат по-бързо да се възстановите и да намалите риска от повторно боледуване.

Витамин С

Естествено, най-важният витамин, който ни помага в борбата с грипа и настинките е витамин С. Той е мощен антиоксидант, който изпълнява няколко функции в организма. Спомага за елиминирането на свободните радикали, стимулира производството на антитела, които са от съществено значение за противопоставянето на инфекциозните агенти.

Освен да ги приемате под формата на хранителни добавки, консумирайте повече домати, магданоз, мента, цитрусови плодове. Важно е да приемате витамин С не само в периодите на неразположение.

Витаминът губи своята полезност при нагряване. Ето защо, ако приемате цитрусови плодове например, яжте ги свежи или ги пийте под формата на пресни сокове. Добавени към топли напитки, няма да имат същото действие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Чесън ,ряпа,червено цвекло,ябълки,лимони вместо хапчета! Зеле сок за витамин ,,с,,
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да консумираме домати ? те и през лятото са си пластмасови,а сега ? може ли да ръпаме направо от пластмасовата бутилка на водата,по-евтино ще ни излезне.