126 хил. пациенти са сменили джипито си през декември

Едни променили адреса си, други имали лични предпочитания...
18 яну 2017 22:00,
5
126 хил. пациенти са сменили джипито си през декември
Снимка: Архив, Reuters

Над 126 хиляди здравносигурени лица в страната са сменили личния си лекар през декември миналата година, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

Най-много хора са сменили личния си лекар в София, а най-малко - в Смолян.

Основните причини за смяна на личен лекар са прекратен договор на НЗОК с общопрактикуващия лекар, промяна на местоживеенето на пациента, лични предпочитания на здравноосигурените лица.

Всички здравноосигурени имат право да сменят личния си лекар два пъти годишно - през юни и през декември, припомнят от НЗОК.

При промяна на адреса по местоживеене, пациентът може да извърши смяната по всяко време на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
идеята беше преди 7 години
великолепна - на солидарен принцип да се осигури финансиране ,нещо аналогично на предишните ВСКаси.Разходването на солидарната сума трябваше да става по преценка на избрания Личен лекар .При неудовлетвореност от предложеното и тъй като има законово допустима и чисто частна практика ,прословутото"второ" мнение би било редно да е от джоба на искащия го....както е в една Холандия ,където удовлетвореността от личните лекари , е най- висока в света.
2
0
 
3
 
! Отговори
of 3 преди 7 години
Е те това е колосалната грешка .......отиваш ,за да те" пратят на някъде",ама по лично твое желание!И при това без да си направиш труда да дадеш пояснение за симптомите си .Смехория,но всъщност е трагично невежество.Внушиха го некомпетентни медии още в началото на реформата и угаждащи политици и .....не коректните"тесни специалистчета"
1
2
 
2
 
! Отговори
Mas преди 7 години
O, tolkova mnogo doktori li sa umreli ot izmrazvane?!