По какъв начин социалните мрежи се отразяват на организма?

Социалните медии се използват от 1/3 от населението в световен мащаб
Обновена: 24 яну 2017 20:11 | 24 яну 2017 20:08,
3
По какъв начин социалните мрежи се отразяват на организма?
Източник: Reuters, архив

Имайки предвид, че социалните медии се използват от 1/3 от населението в световен мащаб, те имат голямо влияние върху обществото. Интересен е въпросът, как се отразяват на организма ни. 

Около 5 – 10% от хората, които използват интернет, не могат да контролират времето, което прекарват онлайн. Макар в случая да става дума за психическо пристрастяване, а не за зависимост към определено вещество, от данни на проучвания се установява подобно увреждане на областите, които се наблюдават и сред наркозависимите.

Идентифицира се ясна дегенерация на бялото вещество в областите, контролиращи обработването на емоциите, вниманието и взимането на решения.

Тъй като социалните мрежи осигуряват незабавно възнаграждение с минимални усилия, мозъкът започва да се свързва отново, като ни подтиква да искаме повече от тези стимули. Така започваме да искаме повече от преживяването след всяко взаимодействие. 

Наблюдава се промяната и по отношение на извършването на множество дейности на веднъж. Според изследователи тези, които използват социални мрежи, или непрекъснато сменят работата и различните уебсайтове, се представят по-незадоволително при извършването на различни дейности наведнъж.

Повече за начина, по който социалните мрежи влияят на организма, заедно с видео по темата, може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-големи глупости отдавна не бях чел.
1
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Домашна отлежала е тва е!