Кожни проблеми, които издават сериозен проблем

На какво да обърнем внимание?
26 яну 2017 21:24,
0
Кожни проблеми, които издават сериозен проблем
Източник: Reuters, архив

Ако пъпката, напуканите устни или сухата кожа се окажат проблем, с който не можем да се справим, това може да се дължи на по-сериозно заболяване. В тези случаи е препоръчително да се консултираме с дерматолог, който най-добре да оцени състоянието. Предлагаме някои от кожните състояния, на които да обърнем внимание...

Потъмняване на кожните гънки и подмишниците

Потъмняването в областта на подмишниците, гънките на врата и дори слабините, може да бъде сигнал за състоянието акантозис нигриканс. Обезцветяването е вследствие на големите количества инсулин в кръвта, което означава, че може да е симптом на диабет тип 2. 

Потъмняване на ноктите

Ако кожата под някой нокът придобие кафяв или лилав цвят, без да е следствие на контузия, то може да е признак за меланома. Това се посочва в данни на проучване, поместено в Journal of Foot and Ankle Research.

Изтъняване на веждите

Ако внезапно забележим, че веждите изтъняват, има вероятност състоянието да е следствие на неактивна щитовидна жлеза. Затова също е препоръчително да се консултираме с лекар.

Сухи и напукани устни 

Според изследователи наличието на розови и лющещи се петна около устата или върху устните, които не преминават въпреки грижата за кожата, могат да са симптом на актинични хейлит. Това са предракови лезии, причинени от излагането на слънчеви лъчи. 

Пъпка върху кожата

Ако се забележи подобно на пъпка образувание по лицето, което не преминава в продължение на 6 – 8 дни и кърви при допир, това също може да е сигнал за рак на кожата. Тези видове кожен рак обикновено се появяват на места, които се излагат в най-голяма степен на слънчеви лъчи.

Още полезна информация може да намерите в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари