Полезни храни при проблеми с щитовидната жлеза

Хапвайте ябълки
28 яну 2017 10:14, Михаела Лазарова
1
Полезни храни при проблеми с щитовидната жлеза
Снимка: freeimages

Щитовидната жлеза е изключително важен орган в тялото, въпреки малките си размери. Хормоните на щитовидната жлеза контролират есенциални функции в организма. Тя поддържа баланса в теглото, регулира метаболизма, контролира сърдечносъдовата дейност, влияе върху зрението и нивата на енергия в тялото.

Ако сте непрекъснато стресирани, изморени, отпаднали и без енергия, ако не можете да отслабнете въпреки усилията – може да страдате от намалена функция на щитовидната жлеза или хипотиреоидизъм.

Нарушенията във функцията на щитовидната жлеза в наши дни са много често срещан проблем, особено при жените. Този проблем придобива световни размери. Според изследванията 1 на всеки 3 до 5 жени страда от някаква форма на нарушена функция на щитовидната жлеза. Най-често това е намалената ѝ функция.

Признаци за нарушена функция на щитовидната жлеза

Хормоните на щитовидната жлеза играят важна роля за контрола на много процеси в тялото. Най-лесно бихте могли да забележите дали нещо с щитовидната ви жлеза не е наред, ако сте перманентно отпаднали, мудни и трупате килограми без да сте увеличили приема на храна.

Наред с терапията, която ендокринологът ви ще препоръча е добре да включите и определени храни в менюто си, които имат доказан положителен ефект при страдащи от хипотиреоидизъм.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожо Михаела Лазарова, Вие пробутвате в този сайт писания и за секс, но явно не знаете (учи се в училище), че щитовидната жлеза е ПРЯКО свързана с половите органи, с тяхното оформяне, развитие и функциониране. Оформете поне един нормален и реално полезен текст. Има смисъл и за Вашето здраве. Истина е, че около една трета от жените имат или са имали там някакъв проблем. У нас след Чернобил - твърде много жени и твърде много деца..........