Сексът става по-добър с времето – защо?

Поясняват специалисти
1 фев 2017 20:31, Eкип на Puls.bg
15
Сексът става по-добър с времето – защо?
Източник: Reuters, архив

Специалисти разкриват защо сексът става по-добър с времето в ново изследване. Популярното мнение е, че по-младите се наслаждават най-добре на половата активност не е задължително вярно. 

В публикуваното в Journal of Sex Research изследване, обхващащо над 6000 души на възраст от 20 до 93 години, сексолозите заключват, че младите хора приемат като постулат идеята „колкото повече секс, толкова по-добър сексуален живот“. Анкетираните хора на и над средна възраст обаче, не се интересуват толкова от честота на интимни контакти, колкото от качеството им и това колко старание е положено.

Изследването насочва към идеята, че доброто отношение между качеството на секса и възрастта е най-силно в контекста на здравословна психологична и емоционална връзка. В този случай акцентът се поставя върху сексуалното откривателство и върху удоволствието, което се доставя на партньора, а не това което се получава.

Това е пряко отражение на човешката сексуалност. С повече опит и практика се повишава увереността в движенията, подобряват се уменията за комуникиране и ясно изразяване на сексуалните желания и се понижават задръжките. Всичко това води до по-богат, цветен и ултимативно – по-задоволитен сексуален живот.

Повече за секса, заедно с видео по темата, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След зелена цигарка ела да видиш кво е кекс - 20,30,40,50,60 , все е тая .
10
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
За мен сексът след 30години е по добър започва' да се контролираш кога да свършиш и по дълго време.Но сърбите имат една поговорка която е много правдива "ке..ш не ке..ш на ** време пролази" так,че годините си казват думата
9
1
 
0
 
! Отговори
12 преди 7 години
Имах предвид снимката за почерка.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те холивудчани и сие явно ни пасване имат, ни им става по-добър. Пчелички .А специално тази красавица от снимката точно заради пасването не си е останала при такъв като майка си шивачка, паснала си е точно с чичко Дъглас.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при нас е така . Аз съм на 29 , той на 44 . , секса винаги е бил хубав . Все още на може да се насладим един на друг . Правим секс по често отколкото преди 6 години .
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Ти ме шашна!До коя инстанция е подала жалба, че гаджето й не си изпълнява интимните задължения?!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички мъже хубавия секс започва след 50 ...грама.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минку не става.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро прочетох някъде. Жена подава жалба срещу гаджето си, защото не си изпълнява интимните задължения, срещу нея. Установи се че приятеля и поддържа сексуални контакти с нейна приятелка. Тя е покрусена. Развалиха си отношенията. Тя скъса с него. И се скара жестоко с нея. Още не може да и прости. Макар, че от скоро е в друга връзка много силна, при това но прошка за тези двамата. Възможно е, но надали!!!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойките, ако не правят редовен секс рискуват връзката си. Отношенията, секса е в основата на взаимоотношенията, комуникацията и силата на самата връзка. Няма връзка, без редовен секс. Редовния секс, определя качеството му в бъдеще. Партньорите или си пасват сексуално или не. След, това е комуникацията, разбирането, приоритетите и общите интереси по-между им. Които ги води до постигането на общата им цел и желания.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минку залезе.