Ядем, лежим, ядем... Защо пълнеем през зимата?

Промените в настроението също ни карат да качваме тегло
Обновена: 4 фев 2017 21:05 | 4 фев 2017 20:52, Михаела Лазарова
12
Ядем, лежим, ядем... Защо пълнеем през зимата?
Снимка: Reuters

Излишното тегло най-често се трупа през зимата. Не само защото ядем повече, за да се утешим от липсата на слънце, но и заради някои специфични причини.

Избягвате излизането навън

През пролетните и летните месеци сме много по-склонни да отделяме време за разходки, пазаруване, ходене в парка, тичане, каране на колело и всякакви подобни активности, изгарящи калории.

През зимата инстинктивно ги избягваме, защото ни е студено, условията навън са сурови, а студът предизвиква загуба на енергия и топлина от тялото. Ето защо, движейки се по-малко през зимата, ние неусетно трупаме килограми.

Не можете да устоите на вкусотии

През лятото в жегите гладът е по-поносим, да не говорим, че на мнозина изобщо не им се яде по цял ден в топлите летни дни. Така е много по-лесно да се контролира теглото, набляга се на салати и пресни плодове, които са основен начин за редукция на излишно тегло.

През зимата обаче, за да се компенсира лошото настроение, тъмнината през по-голямата част на деня и студа, инстинктивно се посяга към "утешителната храна" – тази, която иначе се стремим да избягваме.

Някои хора избягват лакомствата цяла седмица, но им се нахвърлят през уикенда. Това причинява още по-резки и големи скокове в телесното тегло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
сатана преди 7 години
къде е магазинерката
6
3
 
5
 
! Отговори
стройното тяло преди 7 години
Пълнее се заради чревоугодничество , а не заради зимата и намаляването на движенията ! Аз през зимата също не се движа много ,но въпреки това не напълнявам защото не съм чревоугодник ,ям с мярка , а не като за последно !
5
10
 
4
 
! Отговори
сексоман преди 7 години
Тази американка на снимката ще и скачам на батутне като онези хърбави рускиние не е секси като Лилето Павловаама пълно щастие нямадемокрация и еврофондовеи процент рушвет за ГЕРБ
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо мислите, че всички живеят , за да ядат не мога да разбера защо се насажда тази култура сякаш най-естественото за човека е да иска постоянно да яде. Яденето е необходимост не смисъл на живота
3
2
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Вкусоти, вкусотии, ама СЕКС му е майката. Ще станете на дебарцин... като мене !
2
5
 
22
 
! Отговори
Жоро-Хъша преди 7 години
Лапайте малки хапки и дъвчете дълго и бавно за да се насладите на вкуса на хубавата храна! Сръбвайте по малко червено винце и се наслаждавайте!Не гълтайте като пуйки ;)Нека чувството за ситост дойде от главата а не от търбухаХа наздраве!!!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е така.И зимата може човек да са движи и да спортува.Какво преча да се ходи пеш до работата.Страхотно е усещането да ходиш върху снега,а и въздуха е по чист.