Защо фосфорът е толкова важен за здравето?

Осигурява баланс на хормоните
3
Защо фосфорът е толкова важен за здравето?
Снимка: freeimages

Един от най-важните минерали за доброто здраве, който не се споменава особено често е фосфорът. Недостигът му се свързва с появата на слабост, кариеси, рахит и други проблеми, свързани с костите. Приемът му е важен за здравето на сърцето, но и за:

Важен е за структурата на костите

Фосфорът е много важна част от процеса на растеж, както и за поддържането на костите и зъбите. Той, заедно с калция, работи за формирането и поддържането на здрави и силни кости, тъй като помага основите на скелетната структура. Но фосфорът има важна функция и за здравето на венците и зъбния емайл.

За здрави бъбреци

Фосфорът играе важна роля в поддържането на бъбреците здрави, помагайки за освобождаването на отпадъците от тези важни органи. Чрез увеличаване количеството и честотата на уриниране, тялото е в състояние да балансира нивата на пикочна киселина, излишните соли, вода и дори на мазнини, тъй като урината обикновено е около 4% мазнини.

Фосфорът насърчава здравословния баланс на всички течности, които се елиминират от тялото, като по този начин помага на цялото тяло да функционира добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари