Диета при разширени вени. Кои са храните?

Консумирайте храни богати на витамин С и фибри
0
Диета при разширени вени. Кои са храните?
Снимка: Reuters

Страдате от разширени вени или имате предпоставка за тяхната поява? Тогава със сигурност знаете, че не бива да поддържате наднормено тегло и че в диетата си е добре да включите храни, които благоприятстват състоянието на кръвоносните съдове. Вижте какво е добре да включите в ежедневното си хранене, което е препоръчително да не надвишава 5-6 малки хранения.

Консумирайте храни богати на витамин С

Ако страдате от разширени вени, препоръчително е да добавите към ежедневното си хранене храни, богати на витамин С и Е. Витамин С е мощен антиоксидант, който е необходим за производството на колаген и еластин – два важни елемента за съединителната тъкан, които спомагат за поддържането на силни и тонизирани кръвоносни съдове.

Този така важен витамин подобрява кръвообращението. Затова много често неговият дефицит се свързва с появата на разширени вени. Според специалисти, в диетата за разширени вени пациентите е добре да добавят и витамин Е, който добре работи заедно с витамин С.

Яжте храни богати на фибри

Диетичните фибри могат да бъдат класифицирани в две основни категории – разтворими и неразтворими. Разтворимите фибри образуват нещо като гел в стомаха, създават усещане за ситост, докато неразтворимите фибри, които не се разтварят във вода, преминават през червата без да се задържат дълго време в тях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Напиши коментар Коментари

5 причини пъпът да ви боли
5 причини пъпът да ви боли

5 причини пъпът да ви боли

21 идеи за офис маникюр (галерия)
21 идеи за офис маникюр (галерия)

21 идеи за офис маникюр (галерия)