Пречистване с храна: Житният режим на Дънов

Последователите му от утре почват да се хранят с жито, орехи и мед
14 фев 2017 09:30,
20
Пречистване с храна: Житният режим на Дънов
Снимка: Bulgaria ON AIR

Последователите на учителя Петър Дънов с нетърпение чакат заветната дата 15 февруари, за да приложат така наречения "житен режим". Какво обаче трябва да знаем за него и как да се подготвим?

"За разлика от всяка една диета, която цели редукция на килограмите, житният режим цели прочистване", обясни хранителният консултант, инструктор по йога и веган Яна Данаилова в предаването "България сутрин".

Режимът е подходящ за всеки, а ефектът от него е изключително лечебен. Той се провежда в рамките на 10 дни, в които се консумира само жито или лимец, три ябълки, девет ореха и мед.

"Освен изчистване на токсините и сваляне на няколко килограма, при житния режим се постига регенерация на клетки", поясни Данаилова пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на Симеон Белев тя бе донесла храната, която трябва да се консумира по време на режима, както и термос, в който още тази вечер трябва да се приготви 100 гр. лимец или жито.

"Изсипваме житото или лимеца в термоса и го заливаме с чиста, гореща вода, най-добре изворна или някакъв тип трапезна", посочи хранителният консултант.

Сутринта житната вода се прецежда, изпива се на гладно, ако не ни допадне на вкус - може да се овкуси с няколко капки лимон. В рамките на деня трябва да изядем житото или лимеца, трите ябълки, деветте ореха, полагат се и по три лъжици мед.

"Много е важно да хидратираме тялото, пием около 2 литра вода на ден", каза още Данаилова.

А какво трябва да се направи след приключването на житния режим - вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
Отчето преди 7 години
Да идва Яна да я пречиствам обстойно.
14
10
 
4
 
! Отговори
Додъновист преди 7 години
Прочистване: Два дни студена бира /ледена/ без мезе, на голо и цигари.Такова прочистване ще настане, че ще ти свири г*зъ симфонии. С гаранция 3-4 кила надолу :))))))))))))))
13
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повръща ми се от сектанти!На всичко отгоре винаги се смятат за по-специални. Явно в човешката психика това желание за съревнование е много опасно (минусите са повече отколкото са плюсовете му). Понеже всеки си мисли, че е по-по-най сравнено с другия, без да е в състояние да може да си постави реална самооценка. И така разни излишни хора в един момент са си повярвали, че са специални и затова някак се случва да са малцинство. А истината е, че просто са по-лyзъри но с желание да изпъкнат.
12
8
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Няма нужда от термоси цедки медки и да се чака цяла нощ. Сграбчват се орехите и се точи семето/отварата дерекно от чучура, извор менерална баня
11
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моето простичко възприемане на Библията и като цяло на религиите е, че човек трябва да прави повече добро отколкото получава. Ако поне половината следват това правило светът би бил много по-хубаво място.
10
0
 
21
 
! Отговори
ИСТИНСКИ преди 7 години
Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето. Евреи 4:12
9
3
 
18
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Не като върховенството на закона сега а от преди и остава завинаги!Разумния човек като прочете написаното ще разбере сам! А този който иска да тълкува различно вярва на лъжливи учения и секти каквито бол.Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.Но по-лесно е небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да падне.
8
14
 
3
 
! Отговори
маке преди 7 години
до 7 а кой ти каза дека написаното у библията е светата истина нешо кат върховенството на закона сега ли?или па кат корана секи го тълкува според нуждите сиайде не се правете на католици повеке от папата па и он е един среблолюбец хи хи хи
7
3
 
23
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. Матей 24 главаТърсете истината от написаното в Библията, а не всичко което от всякъде ни се подхвърля..
6
4
 
27
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
Не вярвайте на дънов и на всякакви врачки и баячки, астролози.. 4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.Матей 24 глава
5
20
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Бих разширил списъка ти с Буда, Мохамед, Иисус, в рамките на шегата разбира се. Истината е, че има неща, които не знаем и никога няма да разберем, вероятно защото така трябва. Всичко друго са спекулации,
4
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дънов, Ванга, Слава, Вера и др. изчадия адови!
3
9
 
15
 
! Отговори
маке преди 7 години
я знам една рецепта до доближаване на духовното извисяване почти божествено енеобходимо е две дамаджани вино и 5 кила ракийка пушен или печен бут по избор мако треволяци за салата и по възможност жената да е заминала при тъщата
2
6
 
12
 
! Отговори
tangra преди 7 години
И преди да заспиш слагаш катинара на хладилника и даваш ключа на някой приятел. Задължително пращаш деца, куче, котка при бабите за да не ги изядеш :) като станеш гладен сомнамбул .
1
18
 
27
 
! Отговори
Диетолог преди 7 години
Дрън, дрън та пляс!