Спрените турски ваксини – 2000% по-токсични

Д-р Дечо Дечев: В "Пентаксим"-а само един елемент е одобрен от ЕС
15 фев 2017 20:07, Анисия Иванова
42
Спрените турски ваксини – 2000% по-токсични
Архив: Булфото

Скандалът със спрените от прокуратурата турски ваксини е огромен. Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат ваксини на десетки български деца, които са 2000% по-токсични от допустимото, обяви бившият директор на Университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев.

Той коментира скандала с дарените турски ваксини срещу туберкулоза БЦЖ, комбинирана петкомпонентна ваксина за деца Пентаксим и ваксина за Хепатит Б – Еувакс.

В края на ноември миналата година Петър Москов и заместникът му Персенски се сдобиха с обвинения по този повод. И на двамата им бе наложена мярка за неотклонение "подписка”, а членовете на кабинета, включително и Бойко Борисов бяха привиквани на разпит в следствието, тъй като решението за ваксините е било взето на подпис.

"Там има два вида т.нар. турски ваксини – едната, сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана", заяви д-р Дечев пред bTV.

"За другата ваксина, която се спря, единствено и само благодарение на прокуратурата – в тази ваксина, количеството на отровното вещество живак в нея превишава 2000% от максимално разрешеното", съобщи той.

"Поставиха децата във висок риск. В тези ваксини се съдържа тиомерсал – вещество, в което има живак. Допустимото ниво е два микрограма, в официално регистрираните ваксини това вещество е нула, но във ваксините, които д-р Москов искаше да внесе, то е 0,1 мл., което значи 100 микрограма", разясни Дечев.

Той обясни, че в петвалентната ваксина "Пентаксим" само един от петте елемента е одобрен и сертифициран от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Интересно защо само на български деца са инжектирали такива ваксини?Това е поредния геноцид на българския народ от Турция.ОмбудсМая да не се занимава само с Топлофикация,ами да се заеме и с това престъпление!Няма кой друг.
15
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ= Грандиозна Евтаназия на Робите в България.Ако не милеете за живота си, гласувайте за тези рафинирани убийци!
14
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фабриката за фалшиви новини беше открита с водосвет на Позитано 20 . За неин директор беше осветена г-жа Лъжа . Сега очаквайте всеки ден фалшиви и лължливи новини до изборите .
13
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Включиха се протурските олиго френи да обясняват колко полезни били ваксините. Бийте си по една такава и по една на децата си и изчезвайте.
12
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доктор Менгеле (Москов)- в затвора!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега идва американският войник който носи ваксини за всички за да се раждат деца с по два ... или по две.....
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова българите живеят по сто години защото използват винаги много качественни извънземни ваксини.
9
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората дариха безплатни ваксини. Излекуваха големия Българин Митьо Циклопис Бай *** недоволен. Иска френски ваксини. Ама франсетата не даряват.
8
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така турцките ваксини са използвани изцяло от български деца?Това е престъпление спрямо българското население.Кой го допусна това?И Местан ще ми говори за нацизъм?Нацизма е в Турция и Ердоган е Хитлер!
7
8
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Чакайте вие прокуратурата да ви спасява децата, *** *** бълкански, щото не знаете къде живее москов и ви е шубе да му спретнете вие една ваксина, да види що е гняв народен.Но.. уви .. народа и потърпевшите както винаги са шубеливи *** гъзов.е , да ти е кеф да им се изходиш отгоре
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Europa като е толкова загрижена защо не забрани "aspartam" използван в искуственните подсладители или ГМО (биологично оръжие) което се бележат със специални цифри в продукта зада не бъде консумирана от тях !
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като смятат че са безвредни, тиквата и наркоманчето да им ударят по десет ваксини от двата вида, за да докажат че не са опасни!Навремето лекарите са пробвали първо на тях, откритите лекарства. Така трябва да бъде!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция лекарствата се произвеждат от частници чрез държавна поръчка. Ваксините са безплатни както и здравеопазването. Напълно безплатно без потребителски такси, без плащане за легло и гледане на телевизия. Може би контролът е нисък.
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А магнолията в Банкя, няма ли да отнесе плувката. Все пак, това е престъпление срещу нашите деца! А лабораторните резултати, казват истината! Пък това че доктора не е сигнализирал по-рано, означава че герберската диктатура му е затворила устата.
2
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксините ги ползват и турците. Не вярвам да си тровят поколението.
1
8
 
29
 
! Отговори
до Надя Николова преди 7 години
Наде, ще ходиш на свиждане на твоя ненагледен Пепи поне 20 години в затвора!