Спрените турски ваксини – 2000% по-токсични

Д-р Дечо Дечев: В "Пентаксим"-а само един елемент е одобрен от ЕС
15 фев 2017 20:07, Анисия Иванова
42
Спрените турски ваксини – 2000% по-токсични
Архив: Булфото

Скандалът със спрените от прокуратурата турски ваксини е огромен. Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат ваксини на десетки български деца, които са 2000% по-токсични от допустимото, обяви бившият директор на Университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев.

Той коментира скандала с дарените турски ваксини срещу туберкулоза БЦЖ, комбинирана петкомпонентна ваксина за деца Пентаксим и ваксина за Хепатит Б – Еувакс.

В края на ноември миналата година Петър Москов и заместникът му Персенски се сдобиха с обвинения по този повод. И на двамата им бе наложена мярка за неотклонение "подписка”, а членовете на кабинета, включително и Бойко Борисов бяха привиквани на разпит в следствието, тъй като решението за ваксините е било взето на подпис.

"Там има два вида т.нар. турски ваксини – едната, сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана", заяви д-р Дечев пред bTV.

"За другата ваксина, която се спря, единствено и само благодарение на прокуратурата – в тази ваксина, количеството на отровното вещество живак в нея превишава 2000% от максимално разрешеното", съобщи той.

"Поставиха децата във висок риск. В тези ваксини се съдържа тиомерсал – вещество, в което има живак. Допустимото ниво е два микрограма, в официално регистрираните ваксини това вещество е нула, но във ваксините, които д-р Москов искаше да внесе, то е 0,1 мл., което значи 100 микрограма", разясни Дечев.

Той обясни, че в петвалентната ваксина "Пентаксим" само един от петте елемента е одобрен и сертифициран от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да ви накаже....
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечно се съмнявах от тази ваксина ,и ето излезе наяве.....синът ми е на 4 год. И изостава със всичко за годините си- назад сме с 2 години ...от 5 месеца насам почна да говори (и то завалено) и не е единствен....чудех се ....как дете което е пеело песни ,изведнъж спря да говори( на 1г.и 6 м.)
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже те уволни и сега ваксината е 2000 пъти по-токсична?!Стига бе!
33
2
 
2
 
! Отговори
TURKIYE преди 7 години
ТУРЦИЯ Е ВЕЧЕ ЯДРЕНА СИЛА .СВЕТЪТ Е ПО ГОЛЯМ ОТ ПЕТ.
32
0
 
4
 
! Отговори
ОСМАН АГА преди 7 години
ГЛЕДАМ ТУК ВСИЧКИ АТАКАДЖИИ СА ОТ ДПС И БОГОТВОРЯТ ДОГАН АГЕНТ ПОДЪЛ САВА.ЗАЩО ЛИ?
31
0
 
12
 
! Отговори
Джони Холидей преди 7 години
Ето ви поредния геноцид над българите до кога, ще търпим това безобразие. И Москов и дедо Бойко и всички които са заменени в това престъпление трябва да бъдат екзекутирани на публично място в центъра на София.
30
0
 
17
 
! Отговори
Цацаров??? преди 7 години
Защо мълчи Цацаров? Внесена ли е ваксината? Внесена. Доказана ли е вредността й? Доказана от съответните капацитети. Забранена ли е в нормалните държави? Забранена. Е, какво чакаме? Или имаме много деца, та се чудим как по-ефикасно да ги увреждаме?
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това ли ще простим и подминем с мълчание? Този път става въпрос за децата, за които българинът дава мило и драго! Вина имат и Петър Москов, и Бойко Борисов и главният прокурор Цацаров. Родители на децата, при които е използвана тази ваксина, вдигнете се и не спирайте докато виновните не бъдат наказани адекватно на престъплението!
28
1
 
20
 
! Отговори
вишисто преди 7 години
Всички родители на ваксинираните дела незабавно заведете дело срещу Москов.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя Москов що не е в Централния с доживотна присъда за геноцид към българските деца -към бъдещето на България.Сега и от него ли ще се отритнеш бе *** бей.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Китай този ***--лоумник Менгеле отдавна да е убит на стадиона. Само у нас да изтровиш толкова деца остава безнаказано. До кога ще търпим това???
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Менгелето да се върже на площада и родителите на ваксинираните деца да го утепат с камъни!!! До него да е крадливият и лъжлив Чичак наречен Мутрьо, защото го покриваше през цялото време. Цацарооов, къде си бе човек? Защо взимаш тази тлъста заплата, децата изтрепа този доФтор с изцъклен поглед?
24
1
 
18
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
"По-токсични" Денек всички са токсични, на тия - повече.Кажи нещо, дет го не знаем
23
9
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"Същото правят и спрямо кюрдите днес."Големи кюрдски спец са бай ***, :-):-):-) тогава как влизат в парламента, във висши училища, има в др. партии депутати кюрди, полицаи много...не всеки кюрт подкрепя ркк. Но щом вие сте големи симпатизанти на пкк, я елате да разговаряте малко с тях та да ви видим:-):-):-):-)
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваксините да се тестват върху министъра на здравеопазването и семейството му, преди да се пуснат за масово прилагане! Да видим Менгеле или който и да следващ дали ще посмее да прави далавери със здравето на децата! То и без това се раждат толкова малко деца, ами и да ги увреждаме! За мен това е престъпление от висша класа!
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и това ли е престъпление с неизвестен извършител
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тия затвора е най-малкото което заслужават. В тая държава няма ли съд и прокуратура? Бойко дали ще сложи на внучето от тези ваксини?
19
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турчин деца не убива! Ако лекарствата са вредни не приемайте дарения от Република Турция. Не нападайте турския народ. Никой не трови умишлено деца. Турция няма нужда да трови деца. Аллах вижда. Вижда всичко. Той е в сънната ви артерия. Така пише в Корана. Аллах е в сънната ви артерия. Който си помисли злина или лошо към друг дори да не го е извършил е виновен. Оставете религията никой Нормален Човек няма да трови деца.
18
25
 
11
 
! Отговори
питам преди 7 години
Защо всички драпат за лечение в Турция ? При тази развита индустрия и напредък в медицина ,турците не си ли ваксинират децатасъс същите ваксини ? Кой лъже и кой е прав сами преценете .
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са изселдвани тези ваксини? Защо има живак в тях? Кой ги е изследвал?