Какво не знаем за мастурбацията при мъжа

Кои са по-неизвестните факти за самозадоволяването
16 фев 2017 21:50,
18
Какво не знаем за мастурбацията при мъжа
Източник: Reuters, архив

Мастурбация или самозадоволяване - една от бившите теми табу, за която тепърва се науча все повече. Тази практика е добре известна със способността си да понижава кръвното налягане и да облекчава стреса и е колкото разпространена, толкова и непозната.  Ето 3 интересни факта за най-безопасната форма на секс:

1. Мъжкия фетус се „докосва“ още в утробата

Широко разпространено е мнението, че обсесията на много мъже с интимните им части започва през пубертета, когато тялото започва да се изпълва с полови хормони и да съзрява. Това обаче не е съвсем вярно. Испански учени разкриват, че поведения, свързани с доставянето на удоволствие, се развиват още в най-ранна възраст. Движения, които стимулират силно инервираните области на гениталиите носят подобно удоволствие, а веднъж открити, те ще се повтарят. За такова поведение при неродените сочат ехографнки снимки на деца, които пипат с определена честота и повтаряемост именно тези райони още в утробата. 
 
Това поведение спада към групата на носещите спокойствие и облекчение движения, т.нар. комфортно поведение: клатене на тялото, смучене на пръста и др. Учените предполагат, че това комфортно поведение остава в сетивната памет и при съзряване на тялото се свързва силно със самозадоволяването.
 
2. Не всички мъже мастурбират... всеки ден
 
Изследване от 2016 г. акцентиращо върху мастурбацията, предоставя интересна статистика: 57% от мъжете мастурбират ежедневно поне веднъж на ден. Според автора на изследването д-р Хербеник останалите мъже или нямат нужда от това, понеже правят секс по-често или, за около 14-17% от популацията, просто въпрос за понижено либидо и желание. Все пак това е само ежедневната статистика. Като цяло 91% от мъжете в изследването докладвали, че мастурбират поне веднъж на 10 дни.
 
3. Щастливите мъже не...
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Ръкаров преди 4 години
Мастубирането е оргазъм на въображението. Поздрави!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не може го понася, как да му пуща? Живее с него явно, заради парите му и апартаментите. Къде да отиде? Не, че умира от любов по него. Но го търпи. Един ден ще отиде на екскурзия с децата в чужбина и ще си останат, там. А той горкия ще лъска саби щитове сам, като куче. И в природата има баланс и в човешките взаимоотношения.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето знаем всичко.
8
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Какво иска да докаже или само да каже ,онаниста подписал се под публикацията? Аман от чикиджии.
7
2
 
19
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Kаква е разликата между "злобарка" и "Хайдушка ***"?
6
2
 
9
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Kаква е разликата между "злобарка" и "Хайдъшка ***"?
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маймуните също.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наде не се подмокрай! :-)
3
1
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Не можеш ли да обясниш по описателен път това, което са заменили със зваздички?Названието пък можеш да напишеш, като разделиш буквите с някой знак - тирета, точки, наклонени чертички и т.н.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знаете ли,що е това нещо и,как се прави хайдушка ***? :-) :-)
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доживяхме 2017 да разберем че всичко живо мастурбира.много.