Хлябът и дъвките – опасни за здравето!

Съставка в двата продукта ни прави уязвими на инфекции
20 фев 2017 13:20,
33
Хлябът и дъвките – опасни за здравето!
Снимка: архив, Reuters

Добавката титаниев диоксид, която се слага в хляба и в дъвките, може да се окаже опасна за здравето, тъй като уврежда нашата имунна система и ни прави по-уязвими откъм инфекции, пише в."Дейли мейл".

Споменатият диоксид уврежда структурата на клетките в червата. По този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях.

Титаниевият диоксид се среща в много храни под обозначение Е171. При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън.

Добавката влияе на способността на чревните клетки, наречени микровили, да абсорбират хранителните вещества, както и желязото, цинка и мастните киселини. Титаниевият диоксид пречи и на правилното разграждане на поетата храна. Той преминава през стените на червата и достига до други части на тялото.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна забрана на Е-тата, да си ги идат еврогейците!
4
4
 
34
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Абе при Бай Тошо имаше ли такива неща в хранта ........
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето ми забележете се изрина и му опада козината от хляба дето си купуваме и ядем ние,а от пилешкото получи алергия. Пълни помии ядем, това е истината
2
3
 
17
 
! Отговори
Абориген преди 7 години
Яжте пасти !
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Титаниевият диоксид не е ли бяло прахообразно вещество, наречено цинквайс, служещо за постна боя за стени? Значи от него брашното става бяло! А как по БДС, такива химии нямаше.