Хлябът и дъвките – опасни за здравето!

Съставка в двата продукта ни прави уязвими на инфекции
20 фев 2017 13:20,
33
Хлябът и дъвките – опасни за здравето!
Снимка: архив, Reuters

Добавката титаниев диоксид, която се слага в хляба и в дъвките, може да се окаже опасна за здравето, тъй като уврежда нашата имунна система и ни прави по-уязвими откъм инфекции, пише в."Дейли мейл".

Споменатият диоксид уврежда структурата на клетките в червата. По този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях.

Титаниевият диоксид се среща в много храни под обозначение Е171. При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън.

Добавката влияе на способността на чревните клетки, наречени микровили, да абсорбират хранителните вещества, както и желязото, цинка и мастните киселини. Титаниевият диоксид пречи и на правилното разграждане на поетата храна. Той преминава през стените на червата и достига до други части на тялото.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Krin преди 7 години
Samo hliab Sofia e opasen.
24
2
 
28
 
! Отговори
Az преди 7 години
Аз пък мисля , че бедността заради която се яде много хляб е значително по-опасна
23
4
 
14
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До Анонимен 28Глупости! Титанът се окислява още при стайна температура, но оксидният слой е тънък и плътен и предпазва метала от корозия. Над 400 градуса окислението става доста интензивно. Титановият диоксид се среща в природата като минералите рутил, брукит, анатаз. Също се срещат и смесени оксиди като илменит. Титановият диоксид не се разтваря във вода и разредени киселини и основи съответно не се всмуква в червата и се изхвърля непроменен от организма.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Дейли Мейл". Намерих проблема в твърдението - жълта преса прави новини.E171 е инертен, не прави реакция с нищо в тялото! Стига жълти новини!
21
1
 
49
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Чакайте малко,че нещо не схващам..... хем храните се тъпчат с всякакви *** от Менделеевата таблица и са доказани че са вредни за хората, хем продължават производството на тези храни и няма осъдени че тровят народа с химикали..... то сигурно производителите на хероин ако си плащаха данъците то и наркотиците щяха да се легализират...... да им е..а майката на управляващите!
20
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Титаниевият диоксид не съществува в свободно състояние в природата, защото няма какво да даде толкова енергия за получаването му. Титаният е практищески неокислим метал. TiO2 се получава изкъствено и е напълно инертно вещество (не влиза в химична реакция). Опасен е само ако се вдишва, но попаднал в храносмилателната система излиза безучастно от арганизма. Не всявайте излишна паника. За сметка на това не съм видял една статиа за аспартама, ацесулфама, захарина и кармина, които са много по-опасни.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера в един друг сайт бяха написали същото но в друг вариант. Една година работих в хлебопекарна и съм навътре в нещата. Мога да ви кажа даже как от 100 гр. брашно се прави 550 грама хляб. Не само тази дабавка се използва има и още и още и още. Но нама да ми стигтан символите да ги опиша. Само ще ви кажа не купувайте банички кифли и хляб от колониите наречени магазини. Купете си домашна хлебопекарна брашно правете си домашен хляб с вода и мая има рецепти и за кифли и банички!
18
1
 
31
 
! Отговори
miko преди 7 години
Сега разбрах защо купешкия хляб е като дъвка!
17
3
 
25
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
Искаш да кажеш че няма проблеми да ни тъпчат с титаниев диоксид.. След време когато намерят по-евтин заместител веднага ще се появи "независимо"американско изследване и ще каже колко бил вреден.... за да се освободи ниша за следващата отрова която ще е по евтина за западните отровители
16
3
 
2
 
! Отговори
Левски преди 7 години
До Питащ Имаше, имаше!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименв повечето случаи и без "много големи", ама само това има по магазините
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има го и паднат за зъби колгейт.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
titan?щте летим ли или ще се гмуркаме на 600 м под вода?
12
1
 
32
 
! Отговори
А сега де преди 7 години
На нито един етикет за хляб не пише да съдържа титаниев диоксид или Е171. На повечето пише пише аксорбинова киселина Е300, сол, брашно и мая. аз ня кой да вярвам сега? На етикетите или на тази статия?
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яжте цинквайс, пийте кореселин :D
10
2
 
30
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
В дъвките ИДЕАЛ имало ли е титаниев диоксид ?
9
3
 
10
 
! Отговори
lq lq преди 7 години
produljavaite da typchete xorata s GMO-ta i da im kazvate che nqma nishto! prodyljavaite da se klanqte na ES i da si pravite sporazymeniq sys zapada !!!na svetlinni godini sa s tehnite oranjeriii ot nashata pochva i priroda!amin!
8
5
 
20
 
! Отговори
До 8 от Питащ преди 7 години
Нямало е хляб при Бай Тошо ? Знам че е имало рядко банани.....
7
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де как може да обевяват режима преди 89-та за престъпен. Ако тога ва е бил престъпен н сега какъв е.Тровят ни , Убиват ни,разболяват ни.........ГЕНОЦИД това е което се случва в окупирана България.
6
5
 
56
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Нали затова се борихме за демокрация и красиви етикети на стоките...... Ето сега имаме 100 вида хляб и почти всички отровни. Преди имахме 3 всеки един от тях беше вкусен и хранителен.