Реформа в бяла престилка: Медици оценяват служебния кабинет

В Спешна помощ са притеснени от случващото се в системата
21 фев 2017 10:33,
12
Реформа в бяла престилка: Медици оценяват служебния кабинет
Снимка: Bulgaria ON AIR

Медиците от Спешна помощ са притеснени от случващото се в здравeопазването и изпратиха 5 въпроса към служебния кабинет. Д-р Десислава Кателиева, която е председател на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ, отправи крикити към правителството на Огнян Герджиков.

"От години има проблеми със Спешната помощ. Бяха приети концепция за развитие и медицински стандарт по спешна медицина. С идването на служеното правителство виждаме, че такива няма", сподели тя в "България сутрин".

Според нея директорът на "Пирогов" е бил уволнен унизително. Той вече няма да бъде национален консултант на лекарите и това става само дни преди ВАС да излезе с решение за стандарта по спешна медицина, стана ясно още от думите й.

"Хората, които изградиха реформата в Спешната помощ, вече не са в Министерството на здравеопазването. Предстои остър завой в Спешната помощ, за който нашата система не е готова", категорична е д-р Кателиева.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че частните болници не искат да има стандарт, за да практикуват спокойно. Д-р Кателиева отбеляза, че те се въртят около новите структури на здравното министерство. Тя предупреди, че с премахването на стандарта няма да има правила, нови линейки и ремонти в спешните отделения.

Медиците ще напишат декларация с оценка за работата на служебното правителство, ако не получат отговори на зададените въпроси.

Бившият зам.-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков се надява след този призив служебното правителство да отговори и да покаже пътя, по който ще се развива спешната медицина.

Запитан дали смяната на ръководството на "Пирогов" е мотивирана от служебния кабинет, той бе категоричен, че не е чул никакви мотиви.

"Има интереси да не се случват нещата по правилния начин, а всеки да ги прави както си иска", посочи д-р Пенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
34
 
! Отговори
Благодаря преди 7 години
Не защитавам правителството а и то няма време да се заеме с фалшивите инвалиди. Същите тези пишман критици знаят за проблема но го замитат т.е. съучастници. Докато не се реши как ще се неутрализира мафията произвеждаща инвалиди няма да има нито държава нито здравеопазване нито образование. Казвам това от личен опит, като пострадал от тази мафия. Заплашваха ме дори с гоце по време на втория му мандат, но няма нито да трая нито ме е страх. До ДАНС разследвайте връзките на гоце с армията фалшиви и
9
0
 
40
 
! Отговори
хахахахах преди 7 години
Бойко Пенков ли ще говори за стандарти като беше управител на Софиямед (за късопаметните - тогава касата им отпусна почти 10млн. преди да са ги изработили) и е един от основните лобисти в здравеопазването? Такива мишоци, които имат титла "доктор" само за авторитет, но нямат един работен ден в системата, са ни довели до това положение. Но като се замисля Илко пък въведе търговските дружества, така че... Пари са им в главите само и нищо друго. А пациентът като си счупи ръка, брои 1000лв за плака.
8
0
 
39
 
! Отговори
А ЗАЩО преди 7 години
ЧАК СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ МОМИ?!
7
7
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
правилният начин е фалшиви диагнози ненужни скьпи изследвания в резултатизточване на касата прьстови отпечатьци които водят до нищото и така27 години
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сам си се Пръцко хвалеше..." П.Р.Славейков
5
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2хей Кра*тун след 5-10 години няма да има лекари , и кой да плати пенсиите на пенсионерите да не говорим , че и малкото останали в трудоспособа възраст и те ще избягат , тогава кой ще е печелившия .... ?
4
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално БСП завзе властта чрез служебното правителство на Радев. Започна се.
3
10
 
55
 
! Отговори
Служебна победа преди 7 години
Случващото се в Министерски съвет е изключително тревожно. Служебното правителство започна да провежда собствена политика, без да има такива правомощия. Единственото, което имат да вършат е подготовка за честни избори, а не спиране на реформи и поемане в някаква неопределена посока.
2
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има интереси да не се случват нещата по правилния начин, а всеки да ги прави както си иска", посочи д-р Пенков.при бсп+ндсв е така. След изборите към тях ще се прикачи и дсп. На печелившите - честито :)
1
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имаме си министерство на здравеопазването , но имамели въобще здравеопазване