"Пирогов" на крак: За "кожата" на Детска травматология

Лекари излязоха на протест срещу решение за ремонт на клиниката
28 фев 2017 10:00,
12
"Пирогов" на крак: За "кожата" на Детска травматология
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Лекари от "Пирогов" излязоха на протест за бъдещето на клиниката по Детска травмотология. Напрежението в болницата започна да се покачва след като медиците се противопоставиха на решението на директора за ремонт на клиниката, съобщи Bulgaria On Air.

Пръв срещу това се опълчи шефът на клиниката д-р Атанас Кацарски, който вчера подаде оставка в знак на несъгласие с новия директор на "Пирогов" д-р Асен Балтов. Той бе назначен на поста от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев миналата седмица. Тогава след смяна на борда на болницата шефът на лечебното заведение проф. Стоян Миланов подаде оставка.

Още по темата

В мотивите си за напускане вчера шефът на Детската клиника д-р Кацарски се противопостави на решението на новия директор детска ортопедия да се разформирова на пет места.

"Смея да твърдя, че подобно безумие е изключително опасно за здравето на малките ни пациенти, нарушава работата ни до пълно безсилие да я вършим и то, когато идва пролетно-летния сезон, който за детската травматология е най-натоварен", обясни вчера Карацски във Facebook.

Днес лекарите от клиниката излязоха в негова защита.

"Прави се поредният безсмислен ремонт, който затруднява нашата работа и това застрашава здравето на пациентите. Нашата клиника ще започне ремонт и всички колеги ще бъдат разхвърляни на различни етажи. На всеки етаж ще има стаи за деца, за нас е абсурдно да се разхвърля клиниката по този начин", сподели колега на д-р Кацаров.

Той е един от шестимата, които вчера са подали своите молби за напускане и ще последват д-р Кацаров.

"Самият момент, че децата са с възрастни пациенти...представете си как се отразява това на психиката им. Коридорите са общи и всички пациенти попадат в един поток. Можеше да се ремонтира една част от клиниката. Клиника, която не бъде управлявана по начина, по който беше до този момент, няма смисъл вече. Нещата ще се променят за всички специализанти", коментира друг протестиращ медик пред Bulgaria ON AIR.

Лекарите определиха д-р Кацаров като прекрасен човек и изключителен специалист. Според тях клиниката ще загуби много, ако той я напусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и като си помисли човек, че камуняките още не са дошли официално на власт .....
8
0
 
4
 
! Отговори
Не по темата преди 7 години
Моля Ви! Умолявам Ви!Редактори на dnes.bg, не пишете заглавията си, мислейки, че читателите Ви са ***. Не вярвам преподавателите по журналистика да са ви учили, че правилното заглавие по тази тема е:"Пирогов" на крак: За "кожата" на Детска травматология!Тъжното е, че повечето заглавия в този сайт са такива.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сбъркан народ да искат да им направят ремонт а те да си искат *** ,затова и хубавите болници са частни ,винаги съм казвал ,че като не ти харесва във фирмата пускаш молбата и напускаш
6
1
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 7 години
споко, далавераджията зъбен "лекар" ще се справи със здравеопазването!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма път когато БСП командва и да няма хаос в държавата. Няма такъв случай! Но простия български народ, с късата памет, точно това заслужава - хаос, мизерия и нищета. Това е справедливата цена, която всеки плаща с глупостта си.
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докторите на 99,9% са печалбари пука им за децата интересува ги да минат по бързо визитация и бегом на другото работно място
3
1
 
24
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поредният абсурд, не стига, че вече лекари не останаха, ами и това!!! Кой ще лекува децата ни, хора???
2
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето ви най простия пример какво представлява БКП-БСП в управлението. Др. Нинова , др. Радев и др. Герджиков за има няма месец направиха пълна анархия в Държавата . Всичко това с една единствена цел да отмъщават на ГЕРБ , а в същтност тормозят хората .
1
17
 
27
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
БСП,БСП,БСП.....ТО ТОВА ВОДИ САМО,НАПРЕЖЕНИЕ И ГЛАД СЛЕД ВРЕМЕ......