Слънце и общуване с близките – за справяне с пролетната умора

Състоянието на отпадналост продължава 1-2 седмици
Обновена: 5 мар 2017 17:58 | 5 мар 2017 17:55,
0
Слънце и общуване с близките – за справяне с пролетната умора
Снимка: Архив, Reuters

Разходките на слънце и контактите с близките са ключът към справянето с пролетната умора. Това каза доц. Маргарита Бакрачева, психолог от Департамента по психология към Института за изследване на населението и човека при Българската академия на науките (БАН).

"Слънцето е универсалният антидепресант, а другото – контактите, усмивката в очите на другите, добрите взаимоотношения с близките, повече комуникация и обръщане на повече внимание на хората, с които се чувстваме добре", посъветва доц. Бакрачева.

Според нея пролетната умора обикновено продължава около една-две седмици.

По думите ѝ едно от нещата, които помагат, е човек да си представи всички неща, които ще му донесе новата година – възможността да прекарва повече време навън, предстоящата лятна отпуска и др.

"Човек не трябва да се опитва да преодолее това състояние на отпадналост, а напротив – да го приеме като нещо съвсем нормално, като сигнал, че трябва всеки един ден да си оставя достатъчно време за почивка, така че наистина да може да възстанови ресурсите си и да бъде пълноценен", каза специалистът пред "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари