Какво пречи на диетата ви и защо не отслабвате?

Не внимавате какво ядете, пропускате хранения
10 мар 2017 13:29, Михаела Лазарова
3
 Какво пречи на диетата ви и защо не отслабвате?
Снимка: freeimages

Мъчите се с диета от известно време, но не отслабвате? Причините може да са доста. Понякога правим неща, които смятаме за полезни, но те всъщност се оказват напразни усилия. Единственото, което постигаме с погрешната диета е гладуване, лошо настроение и почти никакъв реален резултат.

Какво може да пречи на диетата ви и защо не отслабвате?

Прекалено малко калории

За да задействате и ускорите метаболизма си ви трябват калории. Ако сте преминали на режим гладуване, не се учудвайте, че не сваляте килограми. За да се катализират процесите в клетките и да се ускори обмяната на веществата е необходимо „гориво“, тоест калории. Тоест, правилното съотношение между протеини, полезни мазнини и витамини е от значение, а не гладуването и пропускането на хранения.

Пропускане на хранения

Това крие огромни рискове от резки скокове в кръвната захар и инсулина, респективно в изблиците на силен глад. Ако сте решили да пропускате закуската или вечерята (както правят някои хора), трябва да знаете, че това е грешна дългосрочна стратегия, която не само няма да доведе до ефект, но и може да ви накара да напълнеете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Диета - Хем гладна, хем дебела!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
глупости на търкалета колкото повече ядеш толковеа повече напълняваш всяка зима от 75 кг ставам на 85 кгот януари до края на февруари с диета винаги си идвам на моите кг тоест за два месеца отслабвам 10 кг това става само с малко ядене моя та диета например е през периода на отслабване е сутрин турско кафе само това на обед една лъжица хубав мед и вечер когато трябва да зареда акумолатора за другият ден две варени яица малко салата две ябълки и чаша качествено вино гарантирам ви за 2 месеца 10 к