Стресът и токсините предизвикват хронични възпаления

Преработени въглехидрати също
11 мар 2017 19:36, Михаела Лазарова
0
Стресът и токсините предизвикват хронични възпаления
Снимка: freeimages

Възпаленията в клетките и тялото са естествен механизъм, с който организмът ни се бори с ежедневните атаки на вредни вещества, микроорганизми и влияния, които влошават здравето. Благодарение на този механизъм ние успяваме да се преборим със стреса и болестотворните микроорганизми.

Има обаче определени вещества и обстоятелства, които предизвикват хронично възпаление. То може да доведе до сериозни здравословни проблеми, увреждания, и дори да застраши продължителността на живота.

Кои са основните фактори причинители на хронични възпаления в клетките?

Преработени въглехидрати

Преработените въглехидрати и всички изкуствени захари и техните производни предизвикват огромен прилив на инсулин в тялото, който обаче не се регистрира от клетките. Стига се до така наречената хиперинсулинемия или инсулинова резистентност, при която панкреасът секретира големи количества инсулин в отговор на постъпилите в тялото захари.

Активизират се възпалителни процеси, които имат за цел да неутрализират гликемичния товар, постъпил в организма. Ако се храните ежедневно с преработени захари рискувате да отключите диабет поради изтощение на задстомашната жлеза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари