Готова ли е кожата за пролетта?

4 съвета за кожата преди настъпването на пролетта
16 мар 2017 16:37, Eкип на Puls.bg
3
Готова ли е кожата за пролетта?
Източник: Reuters, архив

Средата на март е и времето ще се затопля все повече. Идва време да приберем в гардероба дебелите дрехи, с които се навличахме цяла зима. Кожата ни е загрубяла през студените дни, затова е време да се погрижим за нея, защото идва пролетта. 

Ето няколко начина, с които кожата ни ще засияе:
 
Излющване на старата кожа
 
В навечерието на пролетта трябва да се погрижим за почистването на мъртвите клетки от кожата. Ако не го направим, ние саботираме хидратиращия и овлажняващ ефект, който имат почистващите млека или кремове, които ползваме. Дерматолози съветват в края на зимата да търкаме тялото си с подходящи четки или гъби за баня поне два пъти седмично. Друг вариант е всеки път преди да си вземем душ, да почистваме на сухо кожата от мъртвите клетки чрез специалната за това гъба луфа. Може да започнем първо от петите и с въртеливи движения да вървим нагоре по тялото. Хубаво е да обърнем повече внимание на лактите, колената и гърба. Ако е останало нещо, което сме пропуснали, ще го отстраним под душа, най-добре с мека гъба за баня. 
 
Почистване
 
Много от обикновените сапуни съдържат алкални съединения, те изсушават кожата и оставят чувството за повишена опънатост. Причината е, че на кожата й трябват поне 24 часа, за да възстанови производството на естествените масла. Когато се къпем с различни сапуни и душ гелове, ние не само почистваме кожата от мръсотиите, но и отмиваме тези важни съставки. Затова трябва да ползваме такива, които могат да я хидратират. Обикновено в основата им им глицерин. 
 
След като сме почистили и освежили кожата си след баня, трябва да...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кожата си е добре, ама пишете по-често как човек да си развива интелектуалния потенциал, че с тия статии освен да накарате някоя лейка да си продаде тялото за маркови шшитни друго няма да постигнете. Аз съм на 47 и кожата ми е свежа и стегната точно защото спрях декоративната козметика преди 15 години и всеки ден ползвам само качествен са'пун и вода.
1
0
 
4
 
! Отговори
Въртоглавов преди 7 години
Аз мислех, че когато ще почистваме с гъба кожата си от мъртви клетки, трябва да започнем от лицето.Но екипът, сътворил статията, препоръчва да започнем от петите и постепенно да вървим нагоре ...