Храни, които специалистите по хранене не доближават

Ето какво е препоръчително да избягваме
Обновена: 16 мар 2017 22:53 | 16 мар 2017 18:14,
0
Храни, които специалистите по хранене не доближават
Източник: Reuters, архив

Не е тайна, че много от „здравословните“ храни, които се предлагат в супермаркета, в действителност не са особено здравословни. Някои от тях са добре известни – като натуралният сок и подсладеното кисело мляко например, но има и такива, които са замаскирани и често намират място в количката за пазаруване. Основният проблем е, че тези продукти съдържат добавени захари и други съставки, които могат да ни навредят.

Кои са храните, до които експертите в областта на храненето не се доближават?

1. Зеленчукова паста

Разликата между зеленчуковата и обикновената паста е толкова незначителна по отношение на хранителното съдържание, че няма почти никакво отражение върху здравето. По-здравословната алтернатива са зеленчуковите спагети, приготвени от пресни зеленчуци.

2. Зеленчуков чипс

Пърженият чипс си остава пържен чипс, без значение дали става дума за картофи, цвекло или друг зеленчук. Най-вредното в случая не е самият процес на пържене, а наситените и трансмазнините, които се използват за пърженето.

Освен това, в повечето чипсове картофите са описани като първа съставка и съдържат същото количество калории, каквото има и в обикновения картофен чипс.

Кои храни още експертите в областта избягват четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари