Преждевременна еякулация - кои лечения са ефективни?

Помагат ли иглотерапия и йога?
18 мар 2017 21:16, Eкип на Puls.bg
9
Преждевременна еякулация - кои лечения са ефективни?
Източник: Reuters, архив

Преждевременна еякулация, отделянето на семенна течност при минимална сексуална стимулация, в началото на или скоро след вагинално проникване е извън съзнателния контрол на тялото. Макар да не застрашава мъжкото здраве, се счита за здравословен проблем поради физиологичните си особености и защото често води до психологични проблеми – депресия, понижено самочувствие и дори тревожност и стрес преди сексуален контакт. По-рядко може да бъде и симптом на по-сериозни заболявания.

 Съществуват фармакологични, алтернативни и поведенчески форми на лечение. Проучване върху ефективността на различните терапии е публикувано в британския журнал Health Technology Assessment от 2015 година. В него е направен обзор на 103 клинични изследвания, акцентиращи върху успеваемостта на някои видове лечение на преждевременната еякулация.
 
В сравнение с контролни и плацебо групи, най-голяма ефективност демонстрирали евтектични мазила и спрейове, съдържащи локални анестетици. Те понижават чувствителността на повърхностните нерви на половия член и ефективно забавят еякулацията, за която е необходима силна нервна възбудимост в генителните нерви. 
 
С висока ефективност се отличават и селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина. Това са антидепресанти които потискат невронното усвояване на серотонин в аксоплазмата на невроните на мозъка. Препаратите срещу преждевременна еякулация с доказано действие съдържат инхибиторите циталапрам, ескиталопарам, пароксетин или сертралин. При лечението с тях, освен за забавяне на еякулацията се докладва и за повишено удоволствие от интимния контакт.
 
От обзора на алтернативната медицина в изследването, данни за ползите от йога не са използваеми поради липсата на достатъчно научно издържани разработки. Успеваемостта на иглотерапията, обаче, (акупунктура) била статистически значима и легитимна, макар и с по-бавно ...
 

9
Още от
Напиши коментар Коментари
5
0
 
11
 
! Отговори
Бач Ваньо преди 11 месеца
Не влизайте в страшни филми.Карайте си редовно и често, те нещата сами ще се напаснат.На сладураната с 10 - те мин. и пожелавам по - голям късмет,за да повярва в щастието.Карайте момчета ,че ,,гаранцията" МУ тече. :)
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ох мъжлетата започнаха с комплексите пак "гърчели се като риби" ...нищо не знаете :D а това с двата часа дори няма да го коментирам 10мин макс с по две почивки ви е най доброто.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прост народ, прости новини.
2
18
 
12
 
! Отговори
Гг преди 11 месеца
Първия път свършвам за 12 мин. А втория може и 2 часа да изкарам и то без капка алкохол. Гърчат се кат червии милите. Хак да им е
1
24
 
7
 
! Отговори
Фори преди 11 месеца
Хората като мене, които имат развит, достатъчно голям и изящен фалос, не се притесняват от такива неща, защото жените припадат замаяни само от мисълта, че са заедно с толкова прекрасен мъжки екземпляр, че дори да възникнат някои неудобства, те не са в състояние да ги забележат.

Макадамия – австралийският орех на дълголетието
Макадамия – австралийският орех на дълголетието

Макадамия – австралийският орех на дълголетието

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате
Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате

Признаци, че страдате от дефицит на калций без да подозирате