В доклад на МЗ: Има нарушения във Фонда за лечение на деца

В резултат било затруднено вземането на решения за лечение
Обновена: 19 мар 2017 16:46 | 19 мар 2017 16:45, Веселина Йорданова
12
В доклад на МЗ: Има нарушения във Фонда за лечение на деца
Снимка: архив, БулФото

Според доклад на Министерството на здравеопазването (МЗ) има сериозни нарушения в работата на Фонда за лечение на деца, алармират бивши членове на Обществения съвет.

В доклада се съдържа информация за подменени решения, неадекватни изисквания в новия правилник, по който Фондът трябва да работи. Това е затруднило вземането на решения за лечението на деца.

Според Красимира Величкова от Българския дарителски форум, бивш член на Обществения съвет, е имало забавяне на подадените за лечение заявления.
 
"На практика се потвърждават наши аргументи, с които напуснахме Обществения съвет тогава, а именно, че се подменя решение на Обществения съвет. Има системни административни нарушения, които на практика са и причина за забавяне на лечението на деца. Защо след като на пети декември този доклад е бил даден на Министерството на здравеопазването, не е сменено ръководството и това е довело до допълнителни забавяния", каза тя.
 
Бившият директор професор Владимир Пилософ заяви пред БНР, че няма от какво да се притеснява. 
 
"Правилата трябва да продължат да се променят и актуализират, защото практиката показва, че има неща, които затрудняват работата на фонда, но всякакви приказки за това, че фондът не работел, са, меко казано, преувеличени", коментира той.
 
Министерството на здравеопазването ще излезе със становище по доклада до дни.

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
край преди 1 година
Няма по тежък кръст от този да резпределяш ограничени средства на фатално болни деца. поклон пред всички които през годините са го правили. За кражба на тези пари е идиотски да се говори и пише.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лешояди ! Ни страх от Бога ,ни срам от народа !!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилософ беше сложен за да краде и дава на доктор Менгеле. Той и това правеше. Пострадаха децата защото те губят. Фонда е място където има пари и в сладко за крадене. Да се направи ревизия и Пилософ съди, както и доктор Менгеле, който разнебити здравеопазването. Той просто го постави на колене. Такъв геноцид спрямо българина никога не е правен откакто гробарите взеха властта. Рано или късно ще има Народен съд!
2
0
 
12
 
! Отговори
абсурдистан преди 1 година
Фонда та фонда ! ми да, има нарушения , Ама само фонда ли е проблем ?
в България НЯМА здравеопазване -НЯМА !-това е проблема .
дори да пратиме 10 деца на лечение в чужбина ,това не решава проблема .
1
2
 
11
 
! Отговори
бай кой преди 1 година
няма такова нещо всичко е си е Ок не може в мандата на Гърб да е имало нарушения, злоупотреби и кражби тя държавата ни цъфна през тяхното управление сега само чакаме да върже

Как да елиминирате гъбичките в устата
Как да елиминирате гъбичките в устата

Как да елиминирате гъбичките в устата

20 идеи за маникюр за къси нокти
20 идеи за маникюр за къси нокти

20 идеи за маникюр за къси нокти