Хапвайте царевица за здраво сърце и силен имунитет

Консумацията на царевица намалява риска от анемия
21 мар 2017 12:45, Михаела Лазарова
11
Хапвайте царевица за здраво сърце и силен имунитет
Снимка: freeimages

Царевицата е прекрасна зърнена храна. Тя не съдържа глутен, богата е на фибри и натурално нишесте, добър източник е на витамини, минерали, антиоксиданти, подобряващи здравословното състояние.

Царевицата има редица здравословни ползи, заради които заслужава да бъде консумирана по-често, отколкото се сещаме за нея. Кои са те?

Прекрасен източник на витамини

Може да звучи невероятно, но не само плодовете са богати на витамини. Царевицата е първенец по съдържание на витамини от група В, по-специално тиамин и ниацин. Те са особено важни в борбата с деменцията и дерматита.

Витамините от група В стимулират мозъчната дейност и подобряват работата на нервната система.
В царевицата се съдържат още витамин С и витамин Е, които са мощни антиоксиданти, борещи се със стареенето и различни заболявания.

Изпълнена е с минерали

Жизненонеобходимите минерали, нужни за здравето, се съдържат в големи количества в царевицата. Тя е богата на магнезий, манган, цинк, желязо, мед, селен, така важен за щитовидната жлеза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина трябва да се направи разграничение в статията какъв е състава на истинската царевица и ГМО-то, че така написано се подвеждат хората.Иначе и аз много обичам варена царевица с малко сол.
5
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
идва време да посеем мамула наздраве честита първа пролет и от мен друже на теб на цялата тумба лумба на готиния хоремак наздраве аде приятелю зимата свърши наздраве още веднъж на всички леи леи
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е истинска става ама тези изкуственяци дето ни ги предлагат не са богати на нищо.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най вече ГМО царевичака е най полезен. Как да познаете че царевичака е ГМО. Извадете от кочана едно зърно след като го сварите разчупете го и ако не излезне от него бяла семеновидна ядка значи е ГМО! Попаднах на такъв царевичак в Норвегия. В нашите царевичаци все още не съм срещал от този вид. Но това лято сигурно ще има от този вид в Мутроландия!
2
0
 
6
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Това за онази американската дето е продават в кофички ли сте го писали? Или за истинската?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90% от царевицата е ГМО