Как йо-йо диети ни вредят?

Те могат да бъдат причина и за понижаване на имунитета
21 мар 2017 10:42, Михаела Лазарова
1
Как йо-йо диети ни вредят?
Снимка: freeimages

Лятото наближава, а ние дори не сме направили и минимални усилия, за да влезем в добра форма. Виждаме спасение единствено в диетите с нисък калориен прием. Звучи ли ви познато?

Всяка жена поне един път годишно преминава през така наречените йо-йо диети. Вероятно не знаете, но по-ниският прием на въглехидрати влияе на отделянето на хормона серотонин, който е отговорен за поддържането на доброто ни настроение.

Забелязали ли сте, че когато спазвате диета с малко калории настроението ви е колебливо? И не само това, вижте още няколко странични ефекта от гладуването.

Йо-йо диетите осигуряват бързо сваляне на излишните мазнини, но както при всяка друга нездравословна диета, повторното връщане на килограми се увеличава. Освен това заедно със загубените излишни мазнини човек губи и мускулна маса.

Когато повторно се качват килограми, има тенденция натрупаните килограми да са повече отпреди започването на диета. Също така мускулната маса се покачва минимално и в резултат сме по-дебели, отколкото преди йо-йо диетата.

Един от страничните ефекти на йо-йо диетите е нарастващото желание за мазна храна. Мазните и нездравословни храни са предпоставка за покачването на килограми. Съдържат празни калории, т. е. трупате килограми, а от тях не получавате голяма част от важните хранителни вещества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия е копирана от някъде от някоя дебелогъза лелка.