Борим пролетната умора с плодово смути

Точната рецепта разкрива експертът Яна Данаилова
Обновена: 22 мар 2017 09:25 | 22 мар 2017 09:20, Петя Славова
10

След зимната депресия, пролетната умора със сигурност не е нещо, което бихме желали. Нутриционистът, хранителен консултант и инструктор по йога Яна Данаилова показа в предаването "България сутрин" как да я избегнем чрез здравословно плодово смути за закуска.

"През зимата сме лишени от доста витамини, минерали, свежи плодове и зеленчуци и това неминуемо се отразява както на нашето настроение и здраве, така и на нашия имунитет", обясни Данаилова в ефира на Bulgaria ON AIR. "Затова ще покажем как може да възстановим здравето си с наличните на пазара свежи плодове и зеленчуци."

За смутито Данаилова беше приготвила магданоз, копър, пшенична трева, коприва и лапад и екзотични плодове. Тя първо изцеди фреш от зеленолистните, с който да се миксира смутито.

"Моята препоръка е да се възползваме от свежите зеленчуци, които в момента излизат на пазара - пресен спанак, коприва, киселец, лапад", каза Данаилова в студиото на Симеон Белев.

След това нутриционистът изчисти парче ананас и го нарязва на кубчета, поставя го заедно със спанака (в цялото му състояние) и с мандарина в блендера. Към тях се добавя манго и лайм - без кората. Основата на смутито е вода от кокосов орех, може да се добави и част от "месото" на самия орех. Накрая смества се обогатява с годжи бери и бяла черница. Добавя се кашу и сурово какао, както и кълнове от броколи.

Яна Данаилова добави и енергийни супер миксове, които сама приготвя, съдържащи пчелен прашец, канела и водорасли в съвсем малки количества.

Накрая зеленолистният фреш се изсипва заедно с плодовата смес в блендера и се смила, след което изсипва в подходящи за смути чаши и се консумира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Баба Донка преди 7 години
Бравос, и ние така, навремето бехме 9 деца, нашите ни отгледаха с обилни количества смути от био папая, годжи бери и кравешки, обезмаслен органик йогурт, примесени с бейби аругула за повече витамини!
6
0
 
8
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
Направо са смутих от статията!
5
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 7 години
Плодово кво??? А нутриционистът сигурно е нещо като ционист от вътре. Бе що не одите направо в Африка да си берете смутито направо от дърветата?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати лигавото заглавие. Смутита, мутита... А нутриционистът все едно захранва ционисти
3
0
 
12
 
! Отговори
смут и смутита преди 7 години
Най-обикновения плодов или зеленчуков сок първо се превърна във фреш ( което е прилагателно) , после в смути , а утре кой знае в какво ще превърне , ама нали трябва да сме в крак с модата и да се правим на интересни ( за пари става дума).
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три големи тупача с две шопски салати,три бири за уригване и една мешанярка и нема морбили нема умора,нема нищо!
1
1
 
10
 
! Отговори
ПИЙНЯК преди 7 години
Я па борим пролетната умора с плодова рикийца.