Лекари: Проблемът в здравеопазването не са парите!

"И тези, които ги има, текат здраво", настояват медици
Обновена: 23 мар 2017 12:48 | 23 мар 2017 12:45, Анисия Иванова
15

Изследване отреди на България 68-о място сред 163 държави по здраве на населението. Най-здравите хора в света са италианците, а македонците и албанците са по-напред от нас в изследването.

Бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева и проф. д-р Младен Григоров, завеждащ Клиниката по кардиология във II МБАЛ в София, коментираха темата в предаването "България сутрин".

Според д-р Андреева мястото ни в класацията е логично. Тя посочи, че всяко едно правителство заявява готовност за промяна, но тя най-често се свежда до говорене за финанси.

"Проблемът на системата не са финансите, а че трябва много правилно да се структурират задачите, за да постигнем едно добро качество на живот на хората", поясни бившият министър. Според д-р Андреева страната е изоставила профилактиката.

"Трябва да има ясно насочени профилактични програми към децата", настоя тя.

Проф. д-р Младен Григоров се съгласи с нея, че въпросът не е само в парите в здравеопазването. "Те, че са малко, са малко, но и тези, които ги има, текат и то много здраво", каза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Lekar до петков преди 7 години
6г.12м=72м редовно обучение1500лв на семектър такса=18000лв250лв квартира=18000лв600лв храна и облекло на месец=43000Общо80000лвНе включвам развлечения лекарства автомобил това че не можеш да издъpжаш семейство ит.н.И накрая един юрист задочник започва с 2000лв заплата а един лекар с 600лвКой има повече работа и е по полезен може да си прецениш сам
10
0
 
0
 
! Отговори
ЛИквидация на МНЗ преди 7 години
Най страшния проблем от десетки години го правят нагли престъпници от ДОказано престъпното МИнистерство на тн "здравеопазване".Отравят показно нагло всички питейни водо источници в БЪлгария с ХЛОР ТОКСИЧНИ разтвори..Цел вече пълна ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария.Вероятно работят за турски терористи готвещи кървави събития в ТУрция и на балканите.Хората умитат масово от рак,инсулт,инфаркт ,развиват диабет ,левкози, ...НА практика всички отровени отиват при белите мафиоти където ги ограбват
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблем е, че вземете парите,а здравеопазване няма! Частни болници никнат като гъби след дъжд ! Защо ли ?
8
1
 
1
 
! Отговори
doktor преди 7 години
zachto na GRIGOROV SINA MU E VECHE 25 GODINOI VSAUDITSKA ARABIA A NE V SOFIA???bachta mu ochte raboti kato se znae che sasipa PRAVITESTVENA BOLNIZA I VVMI??KAKVO NAPRAVICHTE GOSPOGO TA LEKARITE SA NI V CHUGBINA?? KADE SA PARITE OT ZDRAVNATA KASA??VSICHKI STE MAFIA.. TOVA SA LAGI. ZDRAVEOPAZVANETO E V KOLAPS OT TAKIVA KATO TEZI NACHALNIZI...
7
0
 
7
 
! Отговори
препатил от БСП преди 7 години
Явно гласят Андреева за министър на здравеопазването след изборите.Е,чак тогава ще има да видим български лекар само ако ходим на екскурзия в чужбина.
6
0
 
9
 
! Отговори
Петков преди 7 години
В университета един преподавател ни казваше учете . Най важно е отношението към пациента . Работете за името си , а после то ще работи за вас .
5
0
 
5
 
! Отговори
Петков преди 7 години
До LekarПосмали малко 100000 за образование .Сигурно и евра :) . Медицината е скъпа наука , но за съжаление има много некадърни лекари . Освен висшето образование се изисква и специализация но сумите не са такива . Би трябвало да има ясни ценови листи за различните специалисти и атестации . Пациентите също трябва да се интересуват при кой лекар отиват и да дават информация за удовлетворението от лечението . Най лошото за един лекар е да му излезе лошо име .
4
3
 
12
 
! Отговори
Децата ми в Испания преди 7 години
Тук не може да се говори за здравеопазване в оня смисъл който се влага по Конституция и по право.Здравеопазването тук се свежда до една бумащина,неравнопоставеност,кражби и изпиляване на нерви.Не може да влезеш в болница за счупена ръка и да излезеш след един час с 1500 лв по беден,независимо,че 34 години плащаш вноски почти на тавана на осигурителния праг без нито един месец прекъсванет,т.е. оказва се,че си плащаш само за киселото настроение на медицинския персонал.Къде го има това?НИКЪДЕ!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мошеничество и разбойнечство в частните болници, но не само в частните. Отивате за болка в корема, слагат ви на система за 1 час и ви пращат вкъщи, после в епикризата пише че са ви оперирали за преплитане на червата и сте лежал в болницата 2 седмици (реален случай от една частна болница в Русе).
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да ама не. проблемът са парите . не може да искате качествено здравеопазване с 16 лева на месец . за сравнение месечната здравна вноска в Германия е 320 евро (640 лева).
1
3
 
8
 
! Отговори
Lekar преди 7 години
Не са проблем за вас че си напълнихте гушите с клинични проучвания и с министерства не ами я питайте някой лекар с 600 лв начална заплата как се живее при положение че е дал 100 хиляди за образование