С кои практики, смятани за полезни, трябва да внимаваме?

Приемът на витамини и вагиналните душове
25 мар 2017 22:19, Михаела Лазарова
1
С кои практики, смятани за полезни, трябва да внимаваме?
Снимка: freeimages

През последните години самолекуването или лекуването с алтернативни и натурални методи се превърна в нещо повече от мода, то е истинско течение. От една страна е важно да не злоупотребяваме с лекарствата, защото те имат своите странични ефекти и ако не са приемани правилно имат обратно действие.

От друга страна обаче, отказът от прием на лекарства и лекуването изцяло с алтернативни методи крие огромни рискове от задълбочаване на здравословните проблеми и всички негативни последици от тях.

Не единствено самолекуването би могло да се превърне в проблем. Някои уж здравословни практики, които сме чули от уста на уста и които прилагаме без съмнение в полезността им могат да ни навредят и то много.

С кои практики, смятани за полезни, трябва да внимаваме?

Приемът на витамини

Много хора смятат, че приемът на витамини ще замести нездравословното им хранене и ще подобри здравословното им състояние, попълвайки „дупки“ в липсващите хранителни вещества. Така хората стават склонни да превишават допустимия прием на витамини, застрашавайки здравето си.

Витамините не са безобидни. Някои от тях във високи дози могат да причинят сърдечносъдови, чернодробни или бъбречни проблеми – все животозастрашаващи състояния.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари