Защо йогата е полезна за децата?

Йога може да подобри резултатите в училище
28 мар 2017 13:00, Михаела Лазарова
45
Защо йогата е полезна за децата?
Снимка: freeimages

Йога е изкуство, философия, която подобрява състоянието на тялото и ума. Ето защо не само възрастните могат да я практикуват. Децата също биха могли да се научат да правят йога, защото тя би им помогнала в много посоки. Кои са те и защо родителите трябва да стимулират децата си да практикуват йога?

Йога развива гъвкавостта на децата

Гъвкавостта е от голямо значение за малките телца. Това им дава енергия, възможност за по-добра двигателна култура и регулира стойката, предпазвайки от гръбначни изкривявания, характерни за детска възраст.

Йога настройва децата за по-здравословно бъдеще

Ако от малки стимулирате децата да обръщат внимание на здравословните практики, те ще ги възприемат и за в бъдеще, ще ги прегърнат като свой модел в живота. Така ще възпитате у тях отговорност към собствените тяло и дух.

Йога намалява стреса и безпокойството при децата

Безпокойство и тревожност са чести състояния при подрастващите. Нервността не е присъща само на възрастните. Децата са подложени на ежедневен стрес, който влияе по различни начини в негативна посока.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П.С. Това с чакрите е заблуда. Твърдението на сериозно практикуващите, е че никой никога не ги е виждал. Напротив, според тези хора, идеята е,да визуализираш чакрата както използваш янтра - като вход към енергиите, които тя контролира,а не че наистина съществува. Така или иначе, човек може да прави йога и никога да не се занимава с чакри, може да правиш медитации и пак никога да не се занимаваш с чакри. Сядаш, изчистваш съзнанието си, фокусираш се в/у дишането и медитираш.Нищо страшно или сложно
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек просто си намира учител или видео курс, който отговаря на потребностите му и толкова. Изобщо не е задължително да си будист, за да правиш йога. Не е задължително да си будист и за да медитираш. А медитиранете е преди всичко освобождаване от злободневните напрежения и дразнения и връщане обратно към чистото същество, което всъщност сме. И което сме били примерно като малки деца. Нищо страшно, лошо или сатанистко няма в това.Успокоява мозъка, изчиства съзнанието, припомняш си приоритетите...
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йогата е изключително полезна, дори и само като физическо упражнение. Когато за пръв път направих йога, ме боляха мускули, които дори не знаех че имам. Със заседналия начин на живот, който водим, просто се налага да отделяме време за тялото си. Дали ще бъде йога, или фитнес, тичане, копане (най-добре), плуване, трябва да се грижим за телата си. Иначе се разболяваме. Йога има различни стилове - има изцяло телесна - за мускули, гъвкавост, издръжливост и т.н.. Има и духовни практики, пранаяма и тн
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн от вас не осъзнават, че в момента вас не ви контролира душа, вас ви контролират егото и тримерния ум, душа имате когато осъществите връзката си с нея, когато се отворите за нея и я поканите да се слее със моментното ви проявление на съзнанието, а йогистките и будистки практики са най-добрият начин да го направите, когато го направите, егото постепенно започва да се топи и да се трансформира в безусловна любов и безгранична радост просто защото си жив, тогава от теб извират мъдрост и разбиране
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един филм, пускат го понякога по Da Vinci Learning - Limits of light се казва, по телевизията може да го гледате със субтитри, ако имате нужда. Там мн подробно е описан целият спектър на светлината и дори тази част, която ние не осъзнаваме, ултра червеното, ултра виолетовото, радио вълните, рентгеновите лъчи, гама лъжите и т.н., реалността ни буквално е океан от различни честоти на вибрация на материята и частиците, но ние го осъзнаваме като материална реалност, заради програми в ума ни.
18
3
 
0
 
! Отговори
Трето око преди 7 години
А цветовете на дъгата са видимият за нас спектър на светлината, като сме ограничени и до конкретен диапазон от спектъра на звука, ние не чуваме почти всичко. Всичката информация която осъзнаваме е едва 1% от целият електромагнитен спектър, който съществува, нашето физическо осъзнаване буквално е супер ограничено, докато не разберем как да увеличим осъзнатостта си и да разширим съзнанието си, където идват донякъде болезнените физически трансформации на жлезите, обвързани с чакрите.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ако искате отидете на църква или джамия и се помолете.
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще разберете какво е его, какво е ума, как работи мозъка, тялото, как ендокринната система е пряко свързана с чакра системата, какво е чакра системата, в какво измерение присъства, какво е светлинно тяло, какво е меркаба, какви са историите за демони, ангели, архангели, богове, извънземни, нло, отвличания, кои са тайните общества на земята, корумпираната система, глобалното затопляне, ще осъзнаете живият организъм земя, живият организъм космос, ще осъзнаете физическите си клетки и всеки атом.
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще разберете какво е интуиция, какво е душа, какво е плътност, какво е измерение, какво е съзнание, какво е подсъзнание, какво е космоса, какво е вселената, защо света се разпада днес :D
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затворете очи и погледнете дълбоко в себе си и ще разберете, обикновено ще се разплачете :D А докоснете ли се до състоянието на съзнанието, което йогите наричат самадхи, ще се събудите в различна реалност :D Вече няма да сте ограничени от физическото си тяло и сетивата му :D
13
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буда го е казал - просветлението е краят на страданието, вие си изберете как искате да преживеете живота си, всеки сам си избира и никой не ви вини за нищо, самадхи е единственото спасение за света днес, дано да го разберете преди да е станало късно за повечето от вас, успех! Бъдете част от шестата раса!
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религиозните не могат да разберат, че йогата (и не специално само йогата, въобще хората които медитират и запазват ментална хигиена, и практикуват само-осъзнаване и препрограмират подсъзнанието и съзнанието си) ти позволява да вземеш контрол над съзнанието и ума си, оттам над живота си, взимаш контрол над реалността си, защото квантовата физика доказва, че реалността ни е отражение на състоянието на съзнанието ни. И когато ти се случи нещо негативно, то не ти влияе негативно, ти си в любов.
11
8
 
3
 
! Отговори
Петър Босилков преди 7 години
Йогате е всичко в моя живот.Здрав съм. Щсатлив съм. С ръководна позиция съм благодарение на Йогата.Пробвайте и ще видите!
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами давай минуси, ама се замисли дали си готов да си част от шестата раса на Земята!? Като гледам мн хора няма да успеят да си отворят сърцата и да раздвижат блокажите в четвърта чакра и оттам в останалите :D
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има 2 интересни филма в ютюб, единият има бг субтитри, - Inner wrolds, Outer worlds(Вътрешни светове, Външни светове) и Samadhi Movie, 2017 - Part 1 - "Maya, the Illusion of the Self", в тях мн добре е описано как работи съзнанието и космоса, има вече мн филми и за квантовата физика и научни изследвания, които показват, че реалността ни е една илюзия на моментното ни състояние на съзнанието.
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно йога и будистките практики те учат как да пробудиш своите вътрешни сили - кундалини, чи и т.н., да станеш повече човек и да се усъвършенстваш, да увеличиш енергията си, което води и до трансформации на физическото тяло, които може да са болезнени, заради светлината с по-висока честота на вибрация, всички други религии те учат да отдаваш силите си на външно божество, което точно обслужва интересите на едни демони от едно съседно измерение, за което повечето от вас си мислят, че е измислица.
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога няма да осъществите по-здрава и силна връзка с душата си без медитация. Чакра системата е истинска, отворете се за космическото съзнание, не слушайте какво ви казват за йогата, достигнете състоянието на самадхи, тогава ще получите просветление, ще разберете истината за света и за себе си. Всичко което ви отклонява вниманието извън вас е илюзия, не се подвеждайте по външни богове, бог живее във вас, през вас, той изследва себе си от уникалната гледна точка, от която осъзнавате света сега.
6
4
 
1
 
! Отговори
вижда се кой е бесен преди 7 години
Не е разгонен, чакрата му се върти правилно и няма задръствания, тоест възпаления. Същото е и при останалите светлинки.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Гъвкавостта е от голямо значение за малките телца. Това им дава енергия"Гъвковостта дава енергия ? И какви са тея точни и светлини, дето ги има по човечето на снимката ? Защо в интимната област свети червено ? Разгонен ли е ?Общои взето, тая картинка прилича на рисунките на един съученик. На 16 ядеше ЛСДта като за световно и ги драскаше подпобни.
4
11
 
12
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
До скрийте сеЙогата е бесовско учение което убива душата.