Защо йогата е полезна за децата?

Йога може да подобри резултатите в училище
28 мар 2017 13:00, Михаела Лазарова
45
Защо йогата е полезна за децата?
Снимка: freeimages

Йога е изкуство, философия, която подобрява състоянието на тялото и ума. Ето защо не само възрастните могат да я практикуват. Децата също биха могли да се научат да правят йога, защото тя би им помогнала в много посоки. Кои са те и защо родителите трябва да стимулират децата си да практикуват йога?

Йога развива гъвкавостта на децата

Гъвкавостта е от голямо значение за малките телца. Това им дава енергия, възможност за по-добра двигателна култура и регулира стойката, предпазвайки от гръбначни изкривявания, характерни за детска възраст.

Йога настройва децата за по-здравословно бъдеще

Ако от малки стимулирате децата да обръщат внимание на здравословните практики, те ще ги възприемат и за в бъдеще, ще ги прегърнат като свой модел в живота. Така ще възпитате у тях отговорност към собствените тяло и дух.

Йога намалява стреса и безпокойството при децата

Безпокойство и тревожност са чести състояния при подрастващите. Нервността не е присъща само на възрастните. Децата са подложени на ежедневен стрес, който влияе по различни начини в негативна посока.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
и не само преди 7 години
Йогата наистина намалява стреса и безпокойството и то не само при децата. Според мен е предназначена за всички възрасти...
42
2
 
3
 
! Отговори
Ново преди 7 години
Безплатна програма и курсове по медитация има в гр. София - всеки вторник от 18:30 ч. в залата на Славянско Дружество ул. Славянска 6 срещу министерството на Финансиите
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А най-освобождаващата от негативна енергия мантра е "Какво от това?" и честно казано Башар е прав за нея.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-простата възможна медитация: сядаш спокойно с изправен гръб (това е важно) и дишаш. Вдишваш, издишваш. С всеки дъх следиш дишането - как мирише въздуха, топъл ли е или студен, как минава през носа ти, после през трахеята и белия дроб, повдигането на гръдния кош и корема. После в обратната посока. Забелязваш всички тези детайли. Ако се разсееш с нещо (дали пералнята е свършила), пак се връщаш на дишането. И така 10 минути.Накрая за 1 минута, спираш да следиш и се наслаждаваш. Лесно е.Опитайте
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз само си преговарям инфото научено дотук, защото менталното развитие не може да изостава с духовното, който където се намира си получава необходимата информация за нивото му в момента, необходимите преживявания, който не е готов за информацията която споделям ми е ясно, че ще я отхвърли като безсмислена, а пък някой друг може да научи нещо ново. Не ме притеснява :)
38
1
 
2
 
! Отговори
@38 преди 7 години
Разбирам, че ти се говори, но с всички тия писания е по-вероятно да изплашиш, хората които никога не са се занимавали, отколкото да ги привлечеш. Чакрите и аурата нямат никакво значение за хората, които не са се посветили на пътя. За нормалния човек, е важно не какъв цвят му е аурата, а как се чуства в кожата си. Медитация значи тишина, време в което да бъдеш сам със себе си, и да изследваш какво си и кой си. Време в което да забравиш целият останал свят, който те притиска и вади от осъзнатост.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За животните с повече от 3 рецептора като нас, реалността изглежда по съвсем различен начин, а за създанията, които не са от трета плътност, ами например от пета, осъзнаващи до 5 измерения, така наречените ангели, те виждат реалността в най-малката и подробност, честотите на които са рентгеновите лъчи и гама лъчите, които са смъртоносни за физическото тяло, на това ниво осъзнаването е съвсем различно, на това ниво осъзнаването е извън времето и пространството, различна матрица на реалността.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност слънцето излъчва целият спектър на светлината, ама ние сме осъзнати само за червеното, оранжевото, жълтото, зеленото, синьото, индиговото и виолетовото, където реално сме осъзнати само за червеното, зеленото и синьото, където имаме три рецептора само за тези цветове, всички други цветове са производни от кобминацията в мозъка ни от тези 3 цвята, като някои животни имат цели 16 рецептора и виждат мн повече цветове от нас.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой има преобладаващо бял цвят в аурата(електромагнитното поле), мн малко хора могат да го видят, това означава, че всички чакри са му балансирани и активни, ако има преобладаващ конкретен цвят, това означава, че другите му чакри са блокирани или пасивни и най-активната е тази с преобладаващия цвят в аурата. Идеята е да съединиш ин и ян, лявата и дясната половина на мозъка, мъжката и женската енергия, любовта и омразата в едно цяло, където да се срещнат в сърцето и да отидеш отвъд дуалност
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А комбинацията от всички цветове на чакрите или дъгата, или които слънцето излъчва прави бяло-златистата светлина, която познаваме като дневна.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А освен това, искам да препоръчам и няколко приложения за медитация за телефон за хората говорещи приличен английски - headspace (1 мес. безплатен, иначе е платено), calm (звуци от природата + медитации), happify (има много безплатни "курсове" по медитация, самоусъвършенстване и т.н, имат и премиум версия"). Има и други приложения, но тези съм ги тествала и са добри и изцяло нерелигиозни. Няма да чуете нищо за чакри и будизъм, само дишане, центриране и тишина. Опитайте за 10 минути, супер са.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами точно това е, че има една обективна реалност на космоса според която енергията функционира и се движи спираловидно в тази вселена, и всичко друго са само виждания и теории, каквото работи за теб :) На етерно ниво чакрите съществуват, като отговарят точно на позициите на жлезите от ендокринната система на физическо, като цветовете и честота на вибрация на тези цветове възбужда коректното функциниране на тези жлези, където трябва да поддържаш баланс, а не да са свръх активни или пасивни :)
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да кажа за йогата - който иска да опита, има страхотни безплатни курсове по йога (както и платени). Примерно Yoga with Adrienne в youtube, doyogawithme, cody (те имат и платени), имат ниво начинаещи - пробвайте, ще видите, че ще се чустват е супер след това (стига да не се престараете и да се контузите де). Безплатно е, практикуваш когато можеш и искаш, ако се умориш, спираш видеото - много е удобно. Можете да пробвате различни стилове, инструктори и т.н. Заслужава си.
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както клетките от физическото ти тяло функционират до 2 измерения и за тях света в три измерения е загадка и не съществува, така и за теб, който се осъзнава до 4 измерения света отвъд тях ти се струва невъзможен и загадка. Както те са част от теб и изграждат физическото ти тяло, като всяка от тях си има свое собствено съзнание и функции, така и ти си част от бог със своето собствено осъзнаване и функция във вселената, ти си част от организма на бог, това е фракталната структура на космоса и съзн
29
2
 
1
 
! Отговори
@29 преди 7 години
Ми то не е до знаене, а до "виждане". Потърси в гугъл the-myth-about-chakras-why-you-probably-have-it-all-wrong-mijael-brandwajn. Така или иначе, връзката им с жлезите в вътрешна секреция е очевидно и емоциите, цветовете ,кристалите и т.н, които човек обикновено свързва с чакрите наистина помагат на жлезите да се чустват по-здрави. Така че никой не се съмнява в ползата от работата с чакрите и в балансирането им. Въпросът е че са по-скоро инструменти, а не нещо особено важно или истинско.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, на физическо ниво са жлезите :) Знаете ли, че нямате само 1 тяло? Тази циркулация на жизнена енергия става в следващото етерно тяло, което не е физическо, но е пряко свързано с физическото. Идеята е да обединиш цялостната си същност на всички нива, в момента всеки един от нас съществува в 7 измерения наведнъж, но е осъзнат само за 4(3 за простр, 1 за време), докато една мн малка част от съзнанието ни се е фокусирала в/у трета плътност - физическата материална вселена, която осъзнаваме сега.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък го знам така, чакрите са жлезите с вътрешна секреция, всяка има здравословна честота на трептене (въртене) като цветовете на дъгата. Както има циркулация на кръвта, така има циркулация на жизнена енергия, която преминава през т.нар. чакри, блокажите там довеждат до болестите.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
която те кара да чувстваш неописуемо усещане за блаженство, любов и единство с целият космос...и понеже на ума му е трудно да задържи състоянието на не-ум, той веднага те връща в честотите на вибрации на физическото ти тяло и света, който обитаваш временно за да имаш конкретни физически преживявания, обикновено като се завърнеш от това състояние се разплакваш, едновременно от радост и мъка, заради дуалната електромагнитна природа на тази вселена.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами в действителност се усеща вихър на енергиите около тези области, където са чакрите, когато пропуснеш цялата енергия да премине през енергийната ти система без съпротивление ставаш осъзнат за електромагнитното поле около теб и може да усетиш всеки енергиен вихър поотделно, този от сърцето се усеща най-силно, тогава ти не се усещаш като физическо същество, а като неограничен океан от вибрираща енергия, която те кара да чувстваш неописуемо усещане за блаженство, любов и единство с целият космос
24
1
 
1
 
! Отговори
7-мо измерение преди 7 години
А знаете ли, че днк във всяка клетка е като антена за частици светлина - фотони, с колкото повече светлина от по-висока честота на вибрация обградите днк в клетките си, ама не го правете наведнъж с всички да не се запалите, толкова по-малко от вашата днк учените ще наричат отпадъчна? А знаете ли, че когато електроните в атомите получат енергия от светлина с по-висока честота на вибрация, като ултрвиолетовото например, те правят квантов скок в по-широка орбита, като така увеличавате вибрацията им