10 храни за здрави кости

В бобовите храни се съдържат средно около 20% калций
31 мар 2017 14:00, Михаела Лазарова
1
10 храни за здрави кости
Снимка: freeimages

Основното вещество, което играе главна роля за изграждането и заздравяването на костите е калцият. Витамин D пък подсилва неговото действие и подобрява усвояването му. Той е важен витамин за растежа на костите.
Тези две така важни хранителни вещества могат да се набавят чрез храната. Някои определени храни са много богати на калций и витамин D. Консумацията им намалява риска от развитие на остеопороза и други заболявания, свързани с костната система.

Възрастните хора, особено след 50-годишна възраст имат нужда средно от около 1000 мг калций и 200 IU (международни единици) витамин D.

Сред всички богати на калций и витамин D храни се открояват някои с особено завидни количества на тези така важни за костите вещества.

Тях можете да видите в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за млякото в още не е така, в книгата Ензимният фактор ясно обясняват, защо в дивата природа само малките сумата и имат нужда от мляко. Млякото без което и аз не мога не е толкова полезно за възрастните и всъщност е причина за доста заболявания. Информация може да се намери от специалисти и в ютюб.