Какво ни казват линиите на дланите?

Има някои белези на заболявания, изразени в дължината и формата на линиите
31 мар 2017 10:07, Eкип на Puls.bg
1
Какво ни казват линиите на дланите?
Reuters

Линия на сърцето, линия на живота, коя е по-дълга, коя е прекъсната... на базата на тези и други наблюдания върху човешките длани, е възможно предсказването на бъдещето и определяне на заплахите за здравето. Или поне така твърди хиромантиката - "науката" за гадаене на длан. 

Тя съществува от над 5000 години, смята се, че е възникнала в Индия и се е разпространила от Китай и Персия, чак до древните гръцки и римски държави. Липсата на документирани случаи, в които хиромантите са предоставили правилни предсказания, както и емпирични данни за връзката между линиите на дланите и предсказанията, бързо поставят хиромантиката в графата псевдонаука.
 
Въпреки това, съществуват някои белези на заболявания, изразени в дължината и формата на линиите на дланите, които често са сред първите наблюдания върху тялото, извършени след раждане.
 
Какво са всъщност тези линии? Те представляват кожни вгъвания, оформящи се в плода около 12-тата му седмица. Тяхната функция е да предотвратяват сбръчкване и механично увреждане на кожата на дланта при сгъване на пръстите или свиване на дланта. Вместо да се образуват кожни струпвания, самата кожа се сгъва като по шаблон, което увеличава гъвкавостта на ръката. Това силно улеснява редица движения, специфични за ръката, като хващане, задържане на предмети и боравенето с тях.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Мими преди 7 години
Науката се казва ХИРОМАНТИЯ, а не хиромантика .