Хепатит B – защо няма лечение за него?

Роля в заболяването играят и редица туморни фактори
6
Хепатит B – защо няма лечение за него?
Източник: Reuters, архив

Хепатит В е нелечима инфекция, една от най-разпространените в света. В България, носители на вируса причинител, са над 450 000, близо 5% от населението.  

Хроничният хепатит В е глобален здравословен проблем, свързан с влошаване на качеството на живот и тежки усложнения за стотици милиони хора. Вирусният причинител се счита за хепатотропен – проявява особен афинитет към тъканите на черния дроб (хепар).
 
Той може да се интегрира в ядрата на някои хепатоцити – чернодробните клетки, което често води до доживотна инфекция, в която дори да не се проявят симптоми, заразения остава преносител на заболяването. Това е особено опасно за населението, понеже вирусът на хепатит В е от 50 до 100 пъти по-инфекциозен от вируса причинител на СПИН.
 
Ефективно и трайно лечение за тази инфекция все още не съществува, понеже не са открити медикаменти, способни да унищожат вирусното огнище, трайно настанило се в черния дроб.
 
Разкриването на имунопатогенните механизми на вируса е от ключово значение за откриването на лечение, понеже самия вирус не е цитопатичен (не убива заразените клетки), но имунният отговор на тялото към влиянието на вируса води до повечето клетъчни и тъканни увреждания, свъзани с инфекцията.
 
В повечето случаи, патогенният вирус достига ниво на стабилност и равновесие в тялото – имунитета го потиска силно, но минималната вирусна репликация (размножаване) остава постоянна.
 
Множество цитокини - имуномодулиращи агенти и сигнални молекули за междуклетъчна комуникация, играят роля в развитието на инфекциозното заболяване. Един цитокин, обаче, е ключов: туморен некротичен фактор, TNF. От една страна, той упражнява имунно обусловен вирологичен контрол над нашественика и го потиска, но от друга – действията му могат да доведат до хепатоцитни увреждания, цирози и дори развитието на чернодробен карцином. Този карцином е най-честото злокачествено раково образувание в черния дроб, като само в България има около 1000 нови случая всяка година. В световен...
 

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
anyah преди 2 години
адрес: drsagbo6088 @ gmail Съхранявам обещанието си, като споделям това свидетелство, доказвам на всички онези, които казаха, че няма лек изцеление поради току-що излекувани от билковото лекарство на д-р Сагбо великия лечител, целта ми е да продължа да споделям свидетелски показания за това, което Бог използва за теб в живота ми. можете да се обадите с този номер и да го направите на +2347019642881.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kade se namira lekaria moliq pishete?????
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
залагам на билки!!!!

примерно КОТЕШКА СТЪПКА, ЕКСТРАКТ ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ ЦИТРОСЕПТ, ЗЕЛЕНИ ОБВИВКИ НА ОРЕХ, БЯЛ ПЕЛИН !!!

КОТЕШКА СТЪПКА ИЗВЕСТНА КАТО БИЛКАТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ЗАЩОТО МАСОВО Я Е УПОТРЕБЯВАЛ ,Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗЛЕКУВА НЯКОИ ИНФЕКЦИИ ПРИ ДИАБЕТИЦИТЕ КЪДЕТО ПОЧТИ НИЩО НЕ ПОМАГА!

МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ МАЛКО КЛЕЕВА ТИНКТУРА ПРОПОЛИС ТОВА НЯМА ДА ВИ ИЗЛЕКУВА НО ЩЕ НАМАЛИ ИНФЕКЦИЯТА НА 99% ПЛЮС 4-ТЕ БИЛКИ ПО-ГОРЕ ТУКУ ИЗЛЕКУВА!
4
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И аз съм го карал. За щастие, бях от късметлиите - нямах симптоми и изградих антитела за около година. Ако ви се случи такова нещо, има един форум hepactive - там ще ви помогнат със съвети и подкрепа.
3
0
 
12
 
! Отговори
Ima lechenie преди 3 години
Na 22 godini , bqhte diagnostirana hepatit B .Lechenie , dieta 3 godini , bilki. Sega 24 godini po-kysno hapvam vsichko I nqmam nito virusa, nito avstraliiski antigen.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става ли въпрос за Хепатит С? (Ц)
1
1
 
9
 
! Отговори
Илитерати преди 3 години
Лечение има! Но, то води до забавяне хода на заболяването, за жалост не и до излекуване от него, все още.
Но, така заглавието ви е по-гръмко!