Как да развием сетивата на 6-месечното бебе

Неговото нервно-психическо състояние е много важно
7 апр 2017 13:45, Eкип на Puls.bg
0
Как да развием сетивата на 6-месечното бебе
Reuters

Децата на 6-месечна възраст са много любопитни и искат да опознават нови материи и предмети. Например те много се забавляват, когато пуснете да тече вода през пръстите им, когато мачкат хартиена топка, когато докосват окосена трева и т.н. Стимулирането на усета им е много полезно, особено по време на захранването, когато опитването на храни с различни текстури, събужда любопитството им и прави процеса много по-лесен и плавен. 

Сетивата
 
Зрението става все по-прецизно. Ако до момента детето се е радвало на големи предмети с ярки цветове, то вече започва да забелязва детайлите – например обеците, цветята върху дрехите, носът на мечето. То дори посяга към тях и се опитва да ги хване в ръка.
 
Речево развитие
 
Говоренето на бебето е ключово за развитието на речта му. Без значение колко странно изглежда от страни, старайте се винаги да говорите и обяснявате на детето какво има около него – може да броите стълбите, докато се качвате по тях, да му покажете листата на дърветата, да назовавате предметите около вас с имената им. Всичката тази информация се складира в мозъка на детето и след известно време то започва да я възпроизвежда.
 
Движенията
 
Някои деца започват първите си опити за пълзене първоначално само с помощта на ръцете си (често първо на заден ход), други се преобръщат. Няма значение кой начин за придвижване е избрало детето. Колкото повече време то е прекарвало по корем, толкова по-укрепнали са неговите ръчички и крачета и толкова по-лесно ще започне да ги използва за придвижването си.
 
Някои бебета започват да пълзят от шестия си месец, други чак към десетия, а някои дори пропускат пълзенето и директно прохождат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари