Защо не е задължително да спортувате всеки ден?

Тренирайте през уикенда, когато имате повече време за релакс
10 апр 2017 07:52, Михаела Лазарова
5
 Защо не е задължително да спортувате всеки ден?
Снимка: Reuters

Редовните упражнения, активната физическа дейност и тренировките имат доказан положителен ефект върху здравословното състояние. Оказва се обаче, че не е задължително да правите упражнения всеки ден, за да сте здрави.

Това показват данните на британски учени, публикувани в списание JAMA Internal Medicine. Според тях редовните упражнения всеки ден дават на организма немалко ползи, но и упражняването 1-2 пъти в седмицата дава не по-малко лоши резултати за тялото, пише apartmenttherapy.com.

Изследователите разгледали случаите на 63 хиляди британски и шотландски възрастни. Те установили, че упражняващите се 1-2 пъти в седмицата показват с 30% по-нисък риск от животозастрашаващи заболявания и преждевременна смърт. За сравнение тези, които тренират всеки ден имат с около 35% по-нисък риск от подобни здравословни проблеми, което не е особено повече.

Проучването проследява продължителен период от време – от 1994 до 2012 година. Данните доказват, че да се упражняваме по-рядко пак е по-добре, отколкото да не се упражняваме изобщо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: фитнесспорттренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко зависи от това как точно тренираш. Определено, ако се опитваш всеки ден да се съсипваш от тежки тренировки, организма те ще рухне в един момент, просто няма да издържи на натоварването. Ако обаче тренираш разумно, не се претоварваш и "слушаш" сигналите на тялото си, тренираовките всеки ден може да поддържат тялото ти в отлична форма.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да може през другото време да си галите търбуха, разплути пред телевизора. И да четете писаниците на мозъчните инвалиди от вчера.бг.!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от моята практика на здравословно бягане бягам около 30 години установих че наи добре се чувства организма когато се тренира три пъти седмично да кажем понеделник сряда и събота организма се чувства отлично
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pulni gluposti