Как да се прочистите след прием на антибиотици?

Консумирайте ферментирали храни
11 апр 2017 12:15, Михаела Лазарова
1
Как да се прочистите след прием на антибиотици?
Снимка: freeimages

Опитваме се да избягаме от приема на антибиотици, но понякога това е невъзможно. Основната функция на тези медикаменти е да елиминират бактериите, които предизвикват определени заболявания на организма.

Въпреки че имат положителни страни, те носят и някои негативни последствия, които могат да доведат до отслабване на имунитета и унищожаване на „добрите“ бактерии в организма. Ето защо е важно да балансираме тялото си след лечение с антибиотици. Как да прочистите организма?

Приемайте антиоксиданти

Един от най-добрите начини да започнете процеса на прочистване на организма е да консумирате храна, която е богата на антиоксиданти, като плодове, зеленчуци, зелен чай. Благодарение на тях ще се премахнат остатъците от антибиотика в клетките и кръвта, като се подобри и имунитетът.

Витамин С

Витамин С също е мощен антиоксидант, който е добре да включите като хранителна добавка след антибиотично лечение. Препоръчителната дневна доза от този витамин е 500 милиграма и няма нужда да го надвишавате, защото организмът ще елиминира излишъка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари