Нетипични симптоми на бъбречни заболявания

Подобни на цистит симптоми. Кои са те?
12 апр 2017 14:52, Михаела Лазарова
1
Нетипични симптоми на бъбречни заболявания
Снимка: freeimages

Много хора страдат от бъбречни заболявания, някои от които разбират късно за страданието си. Един от най-разпространените симптоми на бъбречни заболявания е болката в задната долна част на гърба, която опасва и може да премине и към предната част на корема.

Съществуват обаче и други много нетипични симптоми, които повечето хора по презумпция не биха свързали най-напред с бъбречни заболявания. Кои са те?

Силен сърбеж по кожата

Правилното функциониране на бъбреците допринася главно за извеждането на токсините и отпадъчните вещества от кръвта като по този начин кръвоносната система снабдява всички останали системи с полезни вещества.

При неправилна функция на бъбреците обаче настъпват сериозни смущения именно в извеждането на токсините, което влияе силно негативно върху нервната система и кожата. Ето защо е характерна появата на силни и на пръв поглед неоправдани сърбежи.

Метален вкус в устата и поява на афти, мехури

Тук отново са виновни токсините в кръвта. На тях се дължи насищането на метален вкус в устата, както и поява на лош дъх (халитоза). Появата на метален вкус има връзка и с метаболизирането на месото, което при бъбречни заболявания е силно затруднено.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари