Деница Банчевска: Семейните отношения имат нужда от грижа!

Раждането на дете се асоциира с дългоочаквана радост
Обновена: 3 май 2017 15:37 | 13 апр 2017 13:00, Eкип на Puls.bg
3
Деница Банчевска: Семейните отношения имат нужда от грижа!
Reuters

Puls.bg за шести път организира Форум бременност и детско здраве, който се наложи като водещо събитие, насочено към бъдещи и настоящи родители. На него водещи български специалисти, работещи в областта на майчиното и детското здравеопазване, ще дадат отговори на най-честите въпроси, свързани относно бременността, раждането, отглеждането на новороденото, грижите за бебето и детето. Един от лекторите е Деница Банчевска, която разкрива как се променят отношенията между партньорите с появата на детето. 

Деница Банчевска е доктор по психология, психотерапевт и клиничен супервизор с образование и опит от САЩ. Защитила е докторска степен в областта на човешкото развитие и семейната психотерапия. Притежава сертификат за психотерапевт към националната психотерапевтична асоциация на САЩ (ААМFТ).
 
Има значителен опит като терапевт, супервизор и научен изследовател в продължение на 11 години към Щатския университет на Охайо (The Ohio State University), където се е учила от водещи психолози и семейни психотерапевти в глобален аспект. 
 
Oсвен като терапевт, работи и като преподавател и супервизор в областта на психологията, социалната работа и фамилната терапия. Член е на Българския институт по фамилна терапия и на Дружеството на психолозите в България.
 
Г-жо Банчевска, какво се случва в семейството, когато се появи детето?
 
Раждането на дете обикновено се асоцира с дългоочаквана радост и положителни емоции. Всеки, който има опит, знае обаче, че детето идва и с много грижи и нови предизвикателства. Тази промяна изгражда нов тип партньорски взаимоотношения, които да осигурят баланс между интимните отношения в двойката, родителството и ефективната координация на усилия и ресурси за отглеждане на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е факт, че стига да искат родителите имат много повече възможности да се наслаждават на връзката си, родителите помагат с време, пари но проблемът е манталитета. Като се роди се почват някакви никому не нужни остарели грижи, къпане под час, купища дрехи, преоблечени, гладене и вместо да се наслаждават по един нормален начин на бебето, забравят за връзката си. Започват се едни гости, баби, лели...В БГ сем. е нормално, с времето да спят отделно и да кръшкат...ценностна система.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА НИКОЙ,В БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА РОДИТЕСТВОТО, АНГАЖИМЕНТИТЕ, РАЗХОДИТЕ НА ВРЕМЕ, СРЕДСТВА, ЕМОЦИИ И ПРОЧИЕ битовизми ИЗКЛЮЧАЯ САМИТЕ ПОТЪРПЕВШИ (РОДИТЕЛИ И ДЕЦА)!!!! С АДЕКВАТНОСТ, ТЕ ОТВРЪЩАТ КАТО ЕМИГРАТ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ПРЕДВИЖДАТ ПОКОЛЕНИЕ. С ПОДОБНА ПОЛИТИКА ДЪРЖАВАТА СЕ САМОЗАЛИЧАВА. СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЛАПАЧИ НА БЛАГА ЩЕ ОСТАВЯТ ИЗРОДЕНА, МАРГИНАЛИЗИРАНА БЪЛГАРСКА ПУСТОШ , С ЛЪСКАВИ МАГИСТРАЛИ ЗА ПРЕМИНАВАЩИ НЕСРЕТНИЦИ ОТ ИЗТОКА. ТЪЖНА , НО ВСЕ ПО РЕАЛНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪ