Деница Банчевска: Семейните отношения имат нужда от грижа!

Раждането на дете се асоциира с дългоочаквана радост
Обновена: 3 май 2017 15:37 | 13 апр 2017 13:00, Eкип на Puls.bg
3
Деница Банчевска: Семейните отношения имат нужда от грижа!
Reuters

Puls.bg за шести път организира Форум бременност и детско здраве, който се наложи като водещо събитие, насочено към бъдещи и настоящи родители. На него водещи български специалисти, работещи в областта на майчиното и детското здравеопазване, ще дадат отговори на най-честите въпроси, свързани относно бременността, раждането, отглеждането на новороденото, грижите за бебето и детето. Един от лекторите е Деница Банчевска, която разкрива как се променят отношенията между партньорите с появата на детето. 

Деница Банчевска е доктор по психология, психотерапевт и клиничен супервизор с образование и опит от САЩ. Защитила е докторска степен в областта на човешкото развитие и семейната психотерапия. Притежава сертификат за психотерапевт към националната психотерапевтична асоциация на САЩ (ААМFТ).
 
Има значителен опит като терапевт, супервизор и научен изследовател в продължение на 11 години към Щатския университет на Охайо (The Ohio State University), където се е учила от водещи психолози и семейни психотерапевти в глобален аспект. 
 
Oсвен като терапевт, работи и като преподавател и супервизор в областта на психологията, социалната работа и фамилната терапия. Член е на Българския институт по фамилна терапия и на Дружеството на психолозите в България.
 
Г-жо Банчевска, какво се случва в семейството, когато се появи детето?
 
Раждането на дете обикновено се асоцира с дългоочаквана радост и положителни емоции. Всеки, който има опит, знае обаче, че детето идва и с много грижи и нови предизвикателства. Тази промяна изгражда нов тип партньорски взаимоотношения, които да осигурят баланс между интимните отношения в двойката, родителството и ефективната координация на усилия и ресурси за отглеждане на детето.
 

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е факт, че стига да искат родителите имат много повече възможности да се наслаждават на връзката си, родителите помагат с време, пари но проблемът е манталитета. Като се роди се почват някакви никому не нужни остарели грижи, къпане под час, купища дрехи, преоблечени, гладене и вместо да се наслаждават по един нормален начин на бебето, забравят за връзката си. Започват се едни гости, баби, лели...В БГ сем. е нормално, с времето да спят отделно и да кръшкат...ценностна система.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА НИКОЙ,В БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА РОДИТЕСТВОТО, АНГАЖИМЕНТИТЕ, РАЗХОДИТЕ НА ВРЕМЕ, СРЕДСТВА, ЕМОЦИИ И ПРОЧИЕ битовизми ИЗКЛЮЧАЯ САМИТЕ ПОТЪРПЕВШИ (РОДИТЕЛИ И ДЕЦА)!!!! С АДЕКВАТНОСТ, ТЕ ОТВРЪЩАТ КАТО ЕМИГРАТ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ ПРЕДВИЖДАТ ПОКОЛЕНИЕ. С ПОДОБНА ПОЛИТИКА ДЪРЖАВАТА СЕ САМОЗАЛИЧАВА. СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЛАПАЧИ НА БЛАГА ЩЕ ОСТАВЯТ ИЗРОДЕНА, МАРГИНАЛИЗИРАНА БЪЛГАРСКА ПУСТОШ , С ЛЪСКАВИ МАГИСТРАЛИ ЗА ПРЕМИНАВАЩИ НЕСРЕТНИЦИ ОТ ИЗТОКА. ТЪЖНА , НО ВСЕ ПО РЕАЛНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪ

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини
Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Знаци, че на тялото ви му липсват мазнини

Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)
Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)

Оригинални идеи за маникюр, които да опитате (галерия)