Трети триместър - бременната се подготвя за раждането

Износването на плода е изпитание за женския организъм
21 апр 2017 08:15, Eкип на Puls.bg
5
Трети триместър - бременната се подготвя за раждането
Reuters

С напредване на бременността очакванията и вълнението у бъдещите майки се увеличава. Промените през последния триместър са свързани с развитието на плода и подготовката на майката за раждане. През последните 3 месеца, плодът прогресивно увеличава своите размери, което е свързано с наддаване на килограми при жената и увеличаване на обиколката на корема. 

1. През последния триместър прегледите при акушер-гинеколог продължават. Вземане на влагалищен секрет за микробиологично изследване в края на бременността и предприемане на своевременно лечение при необхдимост са важни за протичане на раждането. Обикновено към края на бременността влагалищния секрет се увеличава, но това не е свързано с наличие на възпалителен процес, а е подготовка за раждането.
 
2. След 36 гестационна седмица – през последния месец от бременността се провеждат кардиотокографски записи. Тяхната продължителност обикновено е между 30 – 45 минути и по време на всеки запис се определя състоянието на плода чрез измерване на сърдечната му дейност и маточния тонус.
 
3. Износването на плода е изпитание за женския организъм. През последния триместър чрез изследване на кръвните показатели на жената може да се определи състоянието и. При наличие на понижени нива на хемоглобина може да се приемат препарати, които съдържат желязо.  
 
4. Движенията на плода през този триместър стават по-ясни и отчетливи с увеличаване на размерите му. Бъдещите майки е необходимо да проследяват наличието на движения всеки ден.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
мОКО преди 6 години
Такива симпатични коремчета имат много малко от жените. Другите са огромни палатки - свинки с походка на патица.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не раждайте деца! Като им свърши мерака спрямо вас ще си намерят друга, а вие ще се чудите как да оцелявате с детето (децата). На тях деца не им трябват, а на вас за какво ви са?!