Слънчевите лъчи ни карат да правим повече секс

Желанието ни се засилва през пролетта
4
Слънчевите лъчи ни карат да правим повече секс
Reuters

С настъпването на пролетта настроението и мирогледа на повечето хора значително се подобрява в сравнение с дългата и мрачна зима. Тези дни е доста студено, но може би след това много от нас ще усетят по-различни емоции. Ето на какво се дължат те. 

 
Всичко от желанието за разходка под слънчевите лъчи, слушането на силна музика и повишените нива на енергия до чувствителното покачване на интереса към сексуални контакти е резултат от повишеното количество слънчева светлина и покачващите се нива на серотонин и лутеинизиращ хормон.
 
През зимата хората отделят повече мелатонин, невро-хормон с отпускащо и успивно действие. Той се синтезира от епифизата при продължително лишаване от дневна светлина. С удължаване на периодите със слънчева светлина, епифизата забавя производството на мелатонин за сметка на увеличеното производство на серотонин – невротрансмитер и хормон, носещ силно положителни ефекти за цялото тяло.
 
Благодарение на серотониновите ефекти, зимната летаргичност бавно бива изместена от енергичност и желание за действие и промяна. Вместо депресия и бездействие, серотонинът стимулира към радостни мисли и физическа активност. В този момент се активизира и лутеинизиращия хормон.
 
Синтезиран от хипофизата този хормон стимулира овулацията и производството на прогестерон при жените и производството на тестостерон при мъжете. Той също се влияе от нивата на слънчева светлина и се повишава почти успоредно с количествата отделен серотонин.
 
 
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Ентусиаст преди 3 години
Юруш!
2
2
 
1
 
! Отговори
?! преди 3 години
Какво значи "подобрява се мирогледът"?
Написано и с неправилно членуване.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност на пролет желанието е за повече секс с чуждо а през зимата си се гушта по завивките по-често и се прибират в къщи по-рано.