Тинктура от канабис – как действа?

Moже да съдържа големи количества от психоактивното вещество
Обновена: 26 апр 2017 15:18 | 26 апр 2017 15:15,
8
Тинктура от канабис – как действа?
Reuters
Тунктура е терминът, обозначаващ лекарствено средство, състоящо се от алкохолен разтвор или алкохолен извлек на активните съставки на лечебни растения. Получената течност е резултат само от накисването на билките в разтвора и се различава от други видове био продукти по това, че за приготвянето не е необходимо загряване, варене, добавянето на консерванти или спомагателни вещества.
 
Тинктури на основата на канабис са били популярно лекарствено средство в Европа и Северна Америка до 30-те години на миналия век.
 
Приготвяни чрез потапянето на цветни части от растението в алкохолен разтвор, те добиват плътен зелен цвят, резултат от насищането на алкохола с растителния хлорофил. 
 
Наред с хлорофила, в разтвора навлизат и множество терпени и канабиноиди, което прави разтвора силно концентриран на биологично активни съставки, а алкохола забавя тяхното разграждането и подобрява усвояването им от организма.
 
Повечето тинктури се приемат сублигвално (подезично), за по-бърз ефект, но могат да бъдат приемани и орално, смесени с напитки или храни, за по-бавно настъпващ, но по-продължителен ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 3 години
До АнонименВярвам ти!
8
0
 
1
 
! Отговори
ЖенШен преди 6 години
До Анонимен 2: Всеки път, като се натъкна на умственоизостанало същество с подобен обхват и ограничител на мисълта, истински се забавлявам. Благодаря ти, че така добре ми започна деня. Иначе се радвам, че познавам един прекрасен дядо, който благодарение на "тази гадна отрова", неподлежаща на химичните *** на фармацевтиката е жив и здрав и дано много път му остава още....
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2 Саше, Саше.... Като си го правиш сам, чий джобове пълниш?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз понеже ракия не пия, а сливата в двора дава много плод, мисля, от тази статия намерих приложение на ракията дето мога да я вадя. Затворен цикъл - сливи - джибри - казан - още една преварка - отлежаване + половин декар в задния двор = мноого тинктура без да си задръствам дробчетата ;)Екопроизводство - казана е с ректификационна колонка и е на газ ;)
5
1
 
5
 
! Отговори
Каменов преди 6 години
Като по-млад пуших марихуана от време на време, отдавна спрях с тези глупости. Тинтура обаче използва за половин дузина здравни проблеми, преди беше трудна за намиране, слава Богу вече се продава в съседна Македония :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това растение се използва от 12500 години не от средновековието
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прабабите ни през 19 век също са го ползвали за лекарство. Но не са го пушили. Това растение е известно много отдавна още в средновековието. Но в сегашната медицина не се ползва щото нема нужда да ни лекуват нали по този начин фармацефтиката губи милиарди ако ни излекува. По добрее да правят лекарства от които да сме зависими до краят на живота си! От това растение се излекувах от високо кръвно. Само за един месец забравих че някога съм бил със 180 на 130 кръвно. А докторчетата се учудиха.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерси за рекламата на тази отрова,целяща да напълни нечии джобове,нема нужда!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишо евала, ще го пробваме и така да видим дали наистина ефектът е по-дълготраен. Най-накрая нещо полезно да прочетем в този сайт.