Йогата ни предпазва от болести

Заедно медитацията действат за успокояване на съзнанието
8 май 2017 16:08, Eкип на Puls.bg
3
Йогата ни предпазва от болести
Reuters

Практиките като йога и медитация могат да са отлични средства за успокоение и отпускане на съзнанието, а множество научни изследвания доказват и способността им да облекчават физиологични и психологични проблеми вариращи от сърдечносъдови заболявания до депресия.

Ползите от йога далеч не се изчерпват с това – според изследване от Benson-Henry Institute for Mind Body Medicine към федералната болница на Масачузетс, САЩ, йога практиките понижават болничните разходи и честотата на посещения в болници за практикуващите ги.

Д-р Мишел Досет, един от авторите на изследването, споделя, че подобни активности могат да облекчават голям набор от симптоми, свързани със стреса и напрежението, съпътстващи определени здравословни състояния.

В самото изследване били анализирани данните за над 4000 пациента, събирани между 2006 и 2014 година – всеки един от тези пациенти е последвал лекарската препоръка за посещаване на класове по медитация, йога или тай-чи с цел понижаване на стреса и тревожността, породени от здравословни проблеми. Проучени са и данните за 13 000 други пациента, които имали сходна медицинска история, но не посещавали подобни курсове или практики.

Анализът разкрива, че хората участващи в релаксиращите техники и упражнения се радвали на 43% по-ниска вероятност от посещение или престой в болница, от назначаване на кръвни и други клинични изследвания, както и от нужда от спешна медицинска помощ. С помощта на специализиран алгоритъм, учените установили, че тази зависимост отговаря на 2360 спестени долара годишно за всеки един пациент.

 

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
не точно йога преди 1 година
Аз съм на повече от 50, работя непрекъснато с много хора. Вирус не ме е хващал, в болница се е налагало само веднъж преди 30 и кусур години. Нямам нужда от очила. Изкачвам стълби без проблем. Ако човек няма генетично предразположение, много неща са в неговите ръце.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вероятно доктора работи с някоя застрах компания!! сега ще ни накарат да играем йога та да не им се изпразват джобовете? не е лошо де!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупости. йогистите просто се лекуват сами с билки за по леките болести.
На вирусите хич не им дреме дали практикуваш йога или си нормален месояден ракиджия.

Как да намалите депресията по време на бременност?
Как да намалите депресията по време на бременност?

Как да намалите депресията по време на бременност?

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)
Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)

Звездни прически за сърцевидно лице (галерия)